Evenimentul World Bank „Oraşe Magnet: Migraţie şi navetism în România – Cazul Craiova”

0
135

Evenimentul World Bank „Oraşe Magnet: Migraţie şi navetism în România – Cazul Craiova” va avea loc pe data de 9 noiembrie, ora 17, la Facultatea de Drept din Craiova, în sala 0.1.

„Oraşe-Magnet: Migraţie şi navetism în România” face parte dintr-o iniţiativă mai amplă a Băncii Mondiale în colaborare cu Comisia Europeană. Studiul este primul care analizează în mod direct tiparele de migraţie şi navetism din România şi arată că oraşele au un rol esenţial în creşterea economică şi dezvoltare. Raportul identifică motivele pentru care unele oraşe sunt mai eficiente decât altele în atragerea migranţilor şi a navetiştilor şi, în acelaşi timp, propune măsuri care ar putea ajuta zonele urbane să devină mai atractive şi mai competitive.

Orasele sunt motoarele principale ale economiei romanesti. Succesul unui oras poate fi in mare parte determinat in functie de numarul de oameni pe care a reusit sa ii atraga. Un oras ce atrage oameni ofera de obicei un cumul de factori – locuri de munca multe si bine platite, o calitate a vietii inalta, educatie de calitate, servicii de sanatate specializate, si/sau o conectivitate buna.

Prezentarea “Orase Magnet – Cazul Craiova” va face o trecere in revista a dinamicilor de dezvoltare urbana din Romania si va discuta ce trebuie sa faca Craiova pentru a deveni mai atractiva.