În ultimele 48 de ore, peste 950 ha de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, în Dolj

0
239

Focul în spații deschise produce pagube materiale însemnate. În ultimele 48 de ore, au ars, în Dolj, peste 957 ha de vegetaţie uscată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” al judeţului Dolj fiind nevoiţi să intervină pentru lichidarea incendiilor.

Ultimul caz a fost în acestă dimineață , la Goieşti,  unde  au fost mistuite de flăcări peste zece ha de vegetație uscată și pădure, aproximativ trei ha literă și opt căpițe de plante furajere. “Având în vedere numărul mare al incendiilor de vegetaţie produse în ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al județului Dolj face apel către toți cetățenii să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriștilor şi resturilor vegetale.
Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.
Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.
Cetăţeni, nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale!”, se menţionează în comunicatul emis de ISU Dolj.