„Împreună pentru un mediu mai curat”: Vizită tematică la Lacul Bistreţ

0
67

Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman organizează sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 9:00, o activitate o în aer liber, în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”.

Elevii din centrele sociale „Aripi de lumina” şi „Best Life”, alături de pedagogii de la centre, bibliotecari, consilieri de la Agenţia de Mediu Craiova şi muzeograful Mirela Ridiche, se vor deplasa la Lacul Bistreţ pentru a observa ce reprezintă o arie protejată, fauna şi flora din zonă.

Scopul activităţii constă în cunoaşterea ariei protejate – Lacul Bistreţ, a florei şi a faunei locale. De asemenea, bibliotecarii şi colaboratorii din proiect vor insista asupra prezentării metodelor de protejare a întregului areal, transmiterea informaţiilor realizându-se într-un mediu neconvenţional.

«Lacul Bistreţ este, ca mărime, al doilea lac natural din România. Fiind situat în sudul judeţului nostru, socotim că vizitarea acestui lac este o oportunitate pentru copiii aflaţi în centrele sociale administrate de Arhiepiscopia Craiovei. Nu doar bogăţia faunei şi florei din zonă au consacrat această arie protejată. Frumuseţea mediului înconjurător este un alt argument care ne determină să includem acest important obiectiv în rândul activităţilor desfăşurate sub egida „Împreună pentru un mediu mai curat”», a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”