Maternitatea de la „Filantropia”, refăcută cu bani de la buget

0
71

Lucrările de reabilitare a Maternităţii de la Spitalul municipal „Filantropia” se apropie de sfârşit, autorităţile pregătindu-se să o inaugureze în următoarele săptămâni.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat, într-o conferinţă de presă, că execuţia interiorului şi a exteriorului secţiei de nou-născuţi de la Spitalul „Filantropia”, care se află în sobordinea municipalităţii craiovene, este pe sfârşit, lucrările extinzându-se acum la parcare. Dar se pare că şi această execuţie trebuie să se termine în curând, autorităţile locale pregătindu-se să inaugureze investiţia. „Noi suntem foarte mulţumiţi de ceea ce se întâmplă acolo. Se lucrează acum la parcare şi vrem ca Maternitatea să fie pregătită întrutotul până la sfârşitul acestui an”, a spus Olguţa Vasilescu.

O investiţie de 37 de miliarde de lei

În proiectul de reabilitare a Maternităţii de la „Filantropia” au fost investite, potrivit autorităţilor locale, aproximativ 37 de miliarde de lei, alocate de la bugetul local. Banii publici au fost completaţi şi cu câteva sume provenite din sponsorizări. „Am primit şi sponsorizări, dar într-o sumă foarte-foarte mică, cred că nici măcar de 1% din ce s-a investit până acum şi urmează să se mai investească până la finalul acestui an. Dar le mulţumim foarte mult sponsorilor pentru că au făcut, până la urmă, un serviciu comunităţii”, a adăugat primarul Craiovei.

Condiţii decente pentru viitoarele mămici

Primarul Lia Olguţa Vasilescu crede că lucrările de reabilitare le vor convinge pe viitoarele tinere mămici să aleagă să dea naştere copiilor lor la Spitalul „Filantropia”, care nu era prea prietenos până nu demult din cauza condiţiilor modeste pe care le oferea pacientelor. «Vestea bună este că a crescut numărul doamnelor care vin să nască acolo, a ajuns la aproximativ 350. Este foarte bine pentru noi, înseamnă că au încredere în serviciile medicale pe care le oferă spitalul „Filantropia” şi eu îmi doresc ca femeile din Craiova să poată să nască în condiţii decente», a mai spus primarul Craiovei.