S-a deschis Cărtureşti, cea mai mare librărie din Craiova!

0
773

De ieri, Cărtureşti este mai aproape de cititorii din Craiova cu o librărie dedicată lor în cadrul complexului Electroputere Parc, deschisă în aripa nouă, etaj 1, lângă cinematograf. O librărie cu „carte, ceai, muzică, dichis”, care se adaugă lanţului cu peste 20 existente azi în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Constanţa, Suceava, Braşov, Arad, Ploieşti ş.a. Sute de craioveni, îndeosebi tineri, au trecut, în ziua inaugurării, pragul librăriei, fie doar pentru a se bucura de spaţiul generos şi primitor, fie pentru a profita de oferte şi promoţii la cărţi, ceaiuri, albume de muzică şi alte produse. Cărtureşti este, actualmente, cea mai mare librărie din Craiova, oraş care, deşi unul dintre cele mai importante ale ţării, centru universitar, a rămas deficitar în privinţa spaţiilor dedicate achiziţiei de carte.

Noul Cărtureşti măsoară 460 mp şi dispune de peste 18.000 de titluri atent selecţionate de carte, muzică şi film, precum şi un mix de ceaiuri, accesorii, papetărie şi gadgeturi pentru cititori. Craiovenii găsesc aici cărţi pentru toate vârstele şi gusturile – de la poveşti şi ficţiune pentru adolescenţi la carte străină, business / economie, psihologie, dezvoltare personală, religie / spiritualitate, ştiinţe, filozofie, istorie, poezie, teatru, memorii / jurnale ş.a. 

Amenajarea librăriei este semnată de biroul de arhitectură Square One, care a realizat şi conceptul altor spaţii Cărtureşti din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Oradea şi Iaşi. Şi în acest caz, accentul a fost pus pe crearea unui spaţiu prietenos de interacţiune cu cartea şi obiectele culturale.

Deschiderea din Craiova face parte din planul Cărtureşti de a ajunge la prietenii din afara capitalei şi de a propune includerea în programul micilor şi marilor cititori lectura şi timpul petrecut în librărie. Evenimentul inaugurării a fost sărbătorit, ieri, cu daruri pentru primii 2000 de cititori care au trecut pragul librăriei. Aceştia şi-au putut alege un cadou din selecţia specială de cărţi, albume de muzică, ceaiuri, filme pentru cei mici şi fidget spinners.

Librăria Cărtureşti din Craiova funcţionează după programul complexului Electroputere Parc, zilnic, între orele 10.00 – 22.00.