După trei investiții inaugurate / S-a încins hora de Ziua Comunei Urzicuța

0
252

Mare sărbătoare, sâmbătă, în comuna Urzicuța. Localnicii și-au sărbătorit ziua alături de reprezentanți ai administrației publice locale și județene, invitați din Bulgaria, care vor fi parteneri ai Primăriei Urzicuța într-un nou proiect de dezvoltare, dar și de artiști care i-au încântat până târziu, în noapte. A fost un moment de bilanț, pentru că trei noi obiective l-a care s-a muncit din greu au fost inaugurate, dar și un moment de privit înainte și de pus bazele altor proiecte, pentru că autoritățile locale au ambiții mari și vor să continue modernizarea acestei inimoase comunități doljene. Focul de artificii care a încheiat a cincea ediție consecutivă a Zilei Comunei Urzicuța a venit cu promisiunea că surprizele vor fi și mai multe și anul viitor.

Și-au strâns bucatele de pe câmp, le-au depozitat, în hambare, așa că a venit momentul să mai și sărbătorească. Așa cum s-a întâmplat în fiecare prag de toamnă din ultimii ani, Primăria și Consiliul Local Urzicuța au organizat, sâmbătă, Ziua Comunei, desfășurată sub titlul „Cununa Grâului”. Festivitățile, la care au participat prefectul de Dolj, Sorin Răducan, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Alina Tănăsescu, președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, deputatul Ion Călin, noua șefă a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Lavinia Craioveanu, dar și alți invitați „de la județ”, au demarat cu inaugurarea noilor obiective realizate de autoritățile locale.

Nu una, nu două, ci trei panglici au fost tăiate la Grădinița Nr. 2 Ionele, Terenul de sport multifuncțional, dotat și cu nocturnă (proiect realizat și finanțat prin GAL Sud-Olt) și Centrul de îngrijire copii tip „Aferschool” din localitate. Toate aceste investiții au avut la bază proiecte realizare de angajați ai Primăriei Urzicuța prin care s-a reușit atragerea de fonduri europene și nu sunt singurele. Asta pentru că înainte de toate s-a lucrat la îmbunătățirea infrastructurii în localitate. Invitații s-au răcorit puțin în incinta Căminului Cultural din localitate, i-au cunoscut mai bine pe reprezentanții localității Boichinovtsi (Bulgaria), parteneri ai Primăriei Urzicuța într-un nou proiect și i-au felicitat pe reprezentanții administrației locale pentru realizări. „În fiecare an primarul comunei Urzicuța ne face câte o surpriză. Anul acesta însă au fost trei noi investiții inaugurate. Noi, autoritățile județene, punem foarte multă bază pe experiența pe care o pare, fiind unul dintre cei mai vechi primari din județ și vom continua să-i acordăm tot sprijinul. Vreau să urez La Mulți Ani tuturor locuitorilor comunei Urzicuța”, a încheiat prefectul de Dolj, Sorin Răducan.

A luat cuvântul și Claudiu Manda, președintele PSD Dolj, care a ținut să spună că, în urmă cu trei ani, când a venit pentru prima dată la Ziua Comunei Urzicuța, a fost puțin stingherit de invitația pentru că știa că nu avusese nici o contribuție la obiectivele realizate în localitate și a rămas uimit de ce a văzut. „Acum vin însă cu mare drag, mulțumesc pentru invitație, și vreau să spun că cele trei obiective inaugurate astăzi arată hărnicia echipei de la conducere și vă felicităm pe toți, pentru că sunteți un bun exemplu”, a spus Claudiu Manda.

Spectacol de zile mari pentru localnici

Cu mic, cu mare, localnicii s-au strâns apoi pe Stadionul „Florea Martinovici” din comună, unde s-a desfășurat un spectacol de muzică populară care i-a încântat pe toți. În deschidere au evoluat formații de amatori din comuna Urzicuța și comunele învecinate, tineri care nu și-au uitat rădăcinile, astfel că au cântat și au jucat cu foc, apoi a fost rândul Ansamblului „Maria Tănase” să-i ridice la joc pe urziceni. Cristian Bănățeanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nelu Bîțînă, Sanda Argint, sunt doar câțiva dintre artiștii care au urcat pe scenă smulgând ropote de aplauze. Recitalul de încheiere l-a susținut Carmen Șerban, iar cei care au rezistat până la finalul spectacolului s-au bucurat și de un foc de artificii care i-a ținut cu ochii pe cer minute în șir. „Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată și pentru sprijin, mulțumesc consiliului local, fără de care nimic din toate acestea nu s-ar fi putut face și vă promit că anul viitor vor fi și mai multe surprize pentru dumneavoastră”, a spus, la finalul manifestărilor, primarul comunei Urzicuța, Florea Grigorescu, aplaudat de toată suflarea adunată pe teren.

„S-au făcut o mulțime de lucruri în comună, mai ales în anii din urmă. Avem apă curentă, drumuri bune, căminul cultural, dispensar, ce să mai, chiar avem de toate. Iar azi am avut parte și de un spectacol care mi-a mers la suflet”, ne-a spus, la finalul manifestărilor, Ioana Georgescu, care, la 76 de ani, a văzut cum s-a dezvoltat comuna sub ochii ei.

„Chiar dacă a fost o perioadă nu tocmai ușoară, am ținut cont de dorința oamenilor și s-au făcut toate eforturile pentru a le putea oferi un spectacol deosebit. Pentru noi a fost o zi lungă și grea, cu trei inaugurări, dar în același timp foarte frumoasă, pentru că sunt trei noi obiective finalizate și sunt investiții de care se pot bucura atât cei mici, cât și cei mari”, ne-a explicat Cristina Cârneanu, consilier local al comunei Urzicuța.

Despre cum a fost munca de organizare a acestei sărbători ne-a povestit Petre Petrean: „A fost puțin obositor, dar faptul că la ora asta, puțin după 20.00, sunt aici peste 800 de oameni care se simt bine, înseamnă cu nu am muncit în zadar… Este a cincea ediție consecutivă a Zilei Comunei Urzicuța, manifestarea a luat amploare, motiv pentru care și noi am învățat de la un an la altul, am căutat să ne organizăm din ce în ce mai bine și să aducem artiști pe placul locuitorilor. Încercăm mereu să ne păstrăm tradițiile, dar și să ne ridicăm la standardele unei comunități moderne, dinamice, așa cum o demonstrează și investițiile inaugurate astăzi”.