24 de şoferi lăsaţi fără permis pentru neacordare de prioritate pietonilor

0
296

Poliţiştii craioveni de la Rutieră au lăsat 24 de şoferi fără permisele de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor, în cadrul unei acţiuni organizate joi, pe străzile din Craiova. În plus, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 9.500 de lei.

Ca urmare a accidentelor petrecute pe trecerea de pietoni în ultimele zile, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au organizat, joi, în municipiul Craiova, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate de către conducătorii auto pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc prevăzut cu indicator sau marcaj.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 4 fapte de natură penală reprezentând infracţiuni la regimul circulaţiei şi alte 67 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în sumă de aproximativ 9.500 lei. „Dintre cele 67 de sancţiuni, 24 au fost aplicate conducătorilor auto care nu şi-au respectat obligaţia de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, oamenii legii au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras un certificat de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate la un autoturism controlat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, unul dintre cei prinşi „pe picior greşit” a fost  şi Florin Odagiu, de 27 de ani, din Craiova, depistat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Ştirbei Vodă fără a acorda prioritate de trecere unor pietoni angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Craioveanul fost sancţionat amendat cu 320 lei şi s-a aplicat măsura complementară de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule.