Ce sporturi urmărim în luna august

0
426

Luna august este una dintre cele mai speciale luni de vară pentru pasionații de sport. Nu numai că se reiau campionatele cele mai importante din lume, ci în 2023 se vor organiza trei competiții de ținut minte.

Fanii sportului au de ce să aștepte luna august cu sufletul la gură pentru că vor avea ce să urmărească. Anul acesta este unul special, deoarece se vor organiza printre altele Cupa Mondială la Fotbal feminin, Campionatul Mondial de Atletism și US Open. Pariorii sunt și ei nerăbdători pentru că tot în luna august se vor relua top 5 campionate de fotbal din lume, prilej să își folosească cunoștințele și priceperea pentru a juca la pariuri live, să plaseze bilete pe cele mai interesante meciuri sau pur și simplu doar să urmărească meciurile echipei preferate.

Bundesliga, Serie A, LaLiga, Premier League și Ligue 1 sunt considerate cele mai importante cinci campionate din Europa, dar în acest an nu doar fotbalul este la putere în luna august. Iubitorii tenisului și al atletismului au ocazia să își susțină favoriții în cadrul turneelor importante care urmează să debuteze în a opta lună din an.

Iată ce competiții sportive majore se vor organiza în luna august

Cupa Mondială la Fotbal feminin

Australia și Noua Zeelandă au fost alese în anul 2023 să susțină braț la braț Cupa Mondială la Fotbal feminin. Turneul va începe 20 iulie și urmează să se încheie pe august. Sunt implicate 32 de echipe (8 grupe de câte 4 echipe) din 6 confederați, dar cele mai multe dintre formații vin din Europa. Contrar acestui lucru, fotbalul feminin este dominat de către Statele Unite ale Americii, națională care a reușit să impresioneze de la prima ediție care s-a ținut în 1991 și până în prezent.

Campioana națională en-titre a fost repartizată în Grupa E, acolo unde vor mai juca și Vietnam, Portugalia și Țările de Jos. Va fi interesant și din punct de vedere financiar pentru că de această dată suma totală pusă la bătaie pentru premierea echipelor este de 110 milioane de dolari. Evident, cei mai mulți bani îi primește campioana mondială. 4,29 milioane de dolari îi revin dintr-un foc, iar 3,015 milioane de dolari va încasa finalista. Ultimul meci al Cupei Mondiale de Fotbal feminin se dispută în data de 20 august, la Sydney, Stadium Australia.

Campionatul Mondial de Atletism din 2023

Budapesta este anul acesta capitala mondială a atletismului. Capitala Ungaria va organiza cea de-a nouăsprezecea ediție a Campionatului Mondial de Atletism, ediție care va debuta în 19 august și se încheie în 27 august. Fanii atletismului vor avea ce să urmărească pentru că în total vor fi 49 de probe, fiecare mai specială decât cealaltă.

Campionatul Mondial de Atletism a debutat în 1983 și nu avea atâtea probe, însă pe parcurs s-au tot adăugat și acum 49 de jucători vor fi declarați campioni mondiali. Cea mai recentă probă introdusă este cea de marș 35 km care a înlocuit-o pe cea de 50 de km. A devenit o religie ca sportivii americani să cucerească cele mai multe medalii. Lucrul acesta s-a întâmplat în nouă din ultimele zece ediții.

US Open 2023

Turneul US Open 2023 va fi ultimul Grand Slam al anului și cu această ocazie ultimul prilej al unor jucători de a-și atinge cele mai bune performanțe. Este o competiție cu tradiție, organizată pentru prima oară în anul 1881, ceea ce înseamnă că a strâns 142 de ani. Se dispută în New York (Statele Unite ale Americii) și aduce premii în valoare totală de peste 60 milioane de dolari. Carlos Alcaraz este deținătorul en-titre al trofeului în proba de simplu masculin, iar Iga Swiatek a cucerit trofeul în proba de simplu feminin.

Ediția din 2023 a US Open-ului se va desfășura din data de 28 august și până pe 10 septembrie, atunci când se dispută ultimul duel, respectiv finala de simplu masculin. Va fi un turneu cu totul special pentru ca se celebrează 50 de ani de la acordarea de premii egale către probele de masculin și feminin. US Open este primul Grand Slam unde s-a aplicat lucrul acesta. În 2023 câștigătorul încasează 3,8 milioane de dolari, doar 1,3 milioane va juca finalistul și 705.000 dolari revin semifinaliștilor.

Este una dintre cele interesante veri din ultimii ani. Evenimente încinse aduc față în față echipe și sportiv de elită din fotbal, tenis, atletism și multe alte sporturi populare în întreaga lume.