„Film + poezie = ?”

0
182

În perioada 29 august – 4 septembrie, în București, are loc a zecea ediție a Festivalului de artă făcută de adolescenți. Una dintre  principale ale acestui Festival este să se încurajeze experimentarea cu toate formele de artă. “Așa că de câteva ediții, prin call-ul de videopoeme, îi invităm pe adolescenți să-și pună întrebarea „FILM + POEZIE = ?”. Se pot folosi în videopoeme orice poezie, atâta timp cât se menționează la sfârșit numele poetei/poetului. Sau dacă se preferă, poate fi o creație proprie, desigur!”, explică organizatorii într-un comunicat de presă.

Videopoemele selectate vor fi proiectate în festival, în ziua dedicată poeziei, imediat după lectura participantelor și participanților la atelierul de poezie. După proiecție, regizoarele și regizorii vor putea intra în contact cu publicul printr-o sesiune de Q&A.

Videopoemele vor fi selectate de echipa Gura Mare (Andrei Dósa, Teona Galgoțiu, Mircea Andrei Florea) și jurizate de un/o poet/ă și un/o cineast/ă pe care îi vom anunța în curând, care vor desemna videopoemul câștigător și mențiunile (dar îi încurajăm pe aplicanți să nu dea prea mare importanță ideii de concurs, cel mai important e că pot să cunoască persoane de aceeași vârstă cu ei și cu aceleași pasiuni).