Romfilatelia pune în circulație emisiunea de mărci poştale „Patrimoniul floristic al României”

0
460

O nouă emisiune de mărci poştale, intitulată „Patrimoniul floristic al României”, alcătuită din şase timbre şi două plicuri prima zi, va intra în circulaţie începând de mâine, 8 august 2019, anunţă Romfilatelia într-un comunicat transmis AGERPRES.

Iedera albă – Daphne blagayana este reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei, în timp ce pe timbrul cu valoarea nominală de 1,60 lei este ilustrată Laleaua pestriţă – Fritillaria meleagris, iar pe al treilea timbru cu valoarea de 1,70 lei este Steluţa alpină sau Ochiul boului – Aster alpinus.

Potrivit sursei citate, Bulbucii de munte – Trollius europaeus sunt pe timbrul emisiunii cu valoarea de 3,10 lei, Opaiţul Munţilor Rodnei – Silene nivalis este redat grafic pe timbrul cu valoarea nominală de 5 lei, iar Linariţa de munte (Linaria alpina) – pe ultimul timbru al emisiunii cu valoarea de 19 lei.

Aceasta este completată de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre şi minicoala de 5 timbre şi 1 vignetă.

Emisiunea va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.