Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, ieri, cererile formulate de fostul viceprimar al Craiovei şi fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Cristina Calangiu şi de Radu Smarandache de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Instanţa a menţinut arestarea la domiciliu pentru cei doi, dar şi pentru Rodica Ţenea, toţi trei judecaţi împreună cu alte persoane pentru fapte de corupţie.
Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât, ieri, să menţină măsura arestului la domiciliu pentru fostul viceprimar al Craiovei, Cristina Calangiu, dar şi pentru ceilalţi doi funcţionari faţă de care a fost luată aceeaşi măsură, respingându-le cererile de înlocuire a arestării preventive cu măsura controlului judiciar: „Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Smarandache Radu, prin încheierea din data de 16.07.2015 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpata Ţenea Rodica, prin încheierea din data de 16.07.2015 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj. Menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă de inculpata Calangiu Cristina Mariana, prin încheierea din data de 16.07.2015 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dolj. Respinge cererile inculpaţilor Smarandache Radu şi Calangiu Cristina Mariana de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu din 06.08.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei de judecată.
Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, pe 11 mai a.c., trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului viceprimar al Craiovei, Cristina Calagiu, dar şi a altor cinci funcţionari publici. Este vorba despre Radu Smarandache, şef serviciu din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, Rodica Ţenea, consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei municipiului Craiova (ambii aflaţi în arest preventiv), Ioana Munteanu (sub control judiciar), Maria Manolache, director general adjunct, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj şi Lavinia Carmen Oprea, şef Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată pentru Persoanele cu Tulburări de Spectru Autist din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Dolj, toţi acuzaţi de infracţiuni de corupţie – trafic de influenţă – mai puţin Carmen Oprea în sarcina căreia s-a reţinut favorizarea făptuitorului întrucât l-a anunţat pe Smarandache că este în vizorul anchetatorilor.