Amenzi de aproape 140.000 lei în cadrul acţiunii Blocada

0
123

În perioada 30 iulie – 05 august 2015 poliţiştii doljeni au continuat acţiunile de prevenire pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi asigurarea unui climat optim de convieţuire socială în cadrul Planului de Acţiune Blocada, fiind constatate 27 fapte de natură penală pentru care s-au întocmit dosare de cercetare conform prevederilor legale, precum şi 531 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de aproape 140 000 lei.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că, în perioada 30 iulie – 05 august 2015 poliţiştii doljeni au fost prezenţi la datorie, organizând ample acţiuni pentru prevenirea infracţionalităţii şi pregătirea antivictimală a cetăţenilor, în slujba cărora suntem în fiecare zi. În cadrul acţiunilor oraganizate au fost angrenaţi  peste 350 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, poliţie transporturi şi serviciului de arme, explozivi şi substanţe periculoase. „În urma acţiunilor şi controalelor, poliţiştii doljeni au constatat 27 fapte de natură penală, precum şi 531 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de aproape 140 000 lei. De asemenea, poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 18 de permise de conducere, 6 dintre acestea fiind reţinute pentru consum de băututri alcoolice, iar 9 certificate de înmatriculare au fost retrase. În urma controalelor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 1 000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, subcomisar Alin Apostol.

În cadrul controalelor efectuate, poliţiştii din Segarcea împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Dolj i-au depistat, în oraşul Segarcea, pe Florin M., de 28 de ani, Constantin T., de 25 de ani şi Marius B., de 28 de ani, toţi din comuna Cîrna, în timp ce transportau cu o căruţă 100 kg  peşte din specia caras, cu scopul de a o comercializa, fără a deţine documente de provenienţă. Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării, iar celor  în cauză le-a fost  întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol.

În cadrul aceloraşi activităţi, poliţiştii Formaţiunii Rutiere Segarcea şi Postului de Poliţie Drănic l-au depistat pe Claudiu H., de 35 de ani, din comuna Drănic, în timp ce conducea un autoturism, pe D.J. 561 B în comuna Drănic, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 14.08.2014 şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit pe numele doljeanului un dosar penal, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.