Vicecampionii s-au reunit pe Ion Oblemenco

0
111

 Formaţia de volei masculin îşi propune un parcurs bun în cupele europene şi repetarea performanţei din sezonul trecut în campionat

 Luni a fost ziua în care trei dintre echipele de sală ale municipiului Craiova au început pregătirile pentru noul sezon competiţional. Cea mai bună echipă a Băniei, cea de volei masculin, s-a reunit pe pista stadionului „Ion Oblemenco”, acolo unde a efectuat primele alergări. Formaţia lui Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru va participa în toamna aceasta şi în cupele europene, fiind înscrisă în CEV Cup, unde va întâlni, la finalul lunii octombrie, într-o dublă manşă, echipa olandeză Orion Doetinchem. La prima şedinţă de pregătire s-au prezentat jucătorii: Mihai Dumitrache, Laurenţiu Vânătoru, Vladimir Jovic, Bogdan Bratosin, Teodor Filip, Nicu Ghionea, Teodor Milotin, Dragoş Toma, Emanuel Gurschi, Ionuţ Manda, Laurenţiu Lică şi Florin Voinea. Ultimiii doi, veniţi de la formaţia franceză Martigues, sunt cele mai importante achiziţii ale grupării alb-albastre, care s-a despărţit totodată de cel mai bine cotat jucător pe care l-a avut în sezonul precedent, Dan Borota, plecat tot în Hexagon. Lotului pregătit de Dănuţ Pascu i se va alătura şi sârbul Nemanja Stevanovic, care va veni însoţit de un conaţional, acesta urmând a completa postul de centru la vicecampioana României. Antrenorii şi jucătorii au recunoscut că sezonul următor va fi mai dificil decât precedentul, atât din cauza valorii adversarilor, cât şi prin prisma statutului de vicecampioană, care îi obligă şi totodată este . „Obiectivul echipei este locurile 1-4 şi nu va fi uşor de îndeplinit. Constanţa are prima şansă să-şi apere eventul, Zalăul şi-a mărit bugetul şi s-a întărit, la fel Baia Mare şi Dejul, aşa că va fi luptă foarte strânsă pentru a prinde primele 4 locuri. În plus, faţă de anul trecut, nu vom mai fi priviţi ca out-sideri, ni se va acorda o atenţie mai mare de către adversari. Avem câţiva jucători noi, cu experienţă bogată. Cei doi veniţi din Franţa, dar şi un ridicător, Manda, adus pentru a compensa plecarea lui Teleleu. Nu vom face cantonament de vară, avem condiţii să ne pregătim pe plan local” a declarat antrenorul Universităţii, Dănuţ Pascu. „Am ales Craiova, fiindcă are obiective măreţe, este o echipă bună. A contat mult că a venit şi Lică aici, coechipierul meu de la Martigues. Este greu să doborâm Constanţa de pe primul loc, acolo sunt altele pretenţiile” a spus Florin Voinea.  În prima etapă, craiovenii vor evolua, la fel ca anul trecut, în deplasare cu Remat Zalău.

Tot luni, dar la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”, a avut loc reunirea echipei de volei feminin, sub conducerea unui nou antrenor, Berthold Văsuică, revenit după un an şi jumătate pe banca SCM-ului. Tehnicianul îl are secund pe Alexandru Cosma, iar la prima şedinţă de pregătire au venit voleibalistele: Ramona Postea, Florina Chirilov, Alexandra Ariton, Sorina Buz, Andreea Smultea, Alexandra Purcea, Maria Precup, Alexandra Badea, Mihaela Ilina, Iulia Derveşteanu, Ana Ghionea, Andreea Matei. De asemenea, luni seara s-au strâns în premieră la pregătiri şi componenţii echipei de baschet masculin, care îşi vor anunţa obiectivele într-o conferinţă de presă organizată astăzi.