Pompierii doljeni lucrează la foc automat

0
149

În cursul zilei de luni, 5 august a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 5 incendii şi la 24 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru stingerea a 5 incendii.

Secţia de Pompieri Băileşti a intervenit în municipiul Băileşti, pe strada Mareşal Averescu, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexe gospodăreşti, proprietatea lui Alexandru M. Ajuns la faţa locului, echipajul de pompieri a constatat că incendiul se manifesta la anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, cu posibilitatea de propagare la casa de locuit. Din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp , aproximativ 2 mclemne de foc şi aproximativ 15 m gard din lemn.

Zeci de hectare de vegetaţie uscată, mistuite de flăcări

           De asemenea, echipajele de intervenţie din Craiova, Calafat şi Segarcea au intervenit pentru stingerea a 4 incendii de vegetaţie uscată şi mirişte, izbucnite în municipiul Craiova, zona Bariera Vâlcii – Centura de Nord, şi pe raza localităţilor Calafat, Işalniţa şi Bârca, unde din cauza focului deschis în spaţii deschise şi a resturilor de ţigară aprinse şi aruncate la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 22 ha vegetaţie uscată şi mirişte.   Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Podari, Orodel, Pleniţa şi Brădeşti au intervenit în raioanele lor de intervenţie pentru stingerea a 4 incendii de vegetaţie uscată, unde, din cauza focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 31 ha vegetaţie uscată şi mirişte.  Pompierii doljeni s-au luptat cu flăcările şi la Filiaşi, unde au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe strada Stadion. Potrivit pompierilor, focul a pornit în urma arderii, cu intenţie, a unor articole de îmbrăcăminte într-una din camerele locuinţei