„Autobuzul cu păpuşi” îşi reia călătoriile prin oraş

0
123

Începând de astăzi, timp de o săptămână, craiovenii vor avea din nou prilejul să facă o călătorie în minunata lume a poveştilor, graţie „Autobuzului cu păpuşi” pus „pe roate” de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Îmbarcările se fac zilnic, începând cu ora 19.30, din staţia situată în spatele Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, iar parteneri de drum vă vor fi actorii Ionica Dobrescu, Alis Ianoş şi Daniel Mirea. Tot ce trebuie să faceţi este să vă achiziţionaţi un bilet de la toneta RAT Craiova (costă doar 2 lei!) şi, timp aproximativ de un ceas, să gustaţi o porţie zdravănă de copilărie! „Autobuzul cu păpuşi” face parte din programul stagiunii estivale a Teatrului „Colibri”, organizată, sub genericul „Maratonul păpuşilor”, în perioada 1 iulie – 27 august a.c.

Cu un extraordinar succes la public, proiectul „Autobuzul cu păpuşi” s-a desfăşurat pentru prima dată în cadrul Zilelor Craiovei, la sfârşitul lunii mai a acestui an, punctul culminant fiind de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului. «Ionica Dobrescu, Alis Ianoş şi Daniel Mirea, care este şi coordonatorul acestui proiect, sunt actorii Teatrului „Colibri” responsabili cu plimbarea printre fabule şi poveşti, cu ajutorul şi deschiderea pe care Regia Autonomă de Transport Craiova le-a dovedit cu prisosinţă! Cu umor, dibăcie şi isteţime, Vulpea cea şireată păcăleşte, dar este la rândul ei păcălită! Fabulele lui La Fontaine, Grigore Alexandrescu şi Alexandru Donici sunt mai actuale ca oricând. Este un proiect care va cere bis, suntem siguri!», declara, la vremea respectivă, Adriana Teodorescu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri”.

O experienţă artistică inedită pentru copii, dar şi pentru părinţi şi bunici

Într-adevăr, proiectul a cerut bis, motiv pentru care spectacolul a fost inclus în programul stagiunii estivale din acest an. Aşa se face că autobuzul animat se pune în mişcare astăzi şi circulă pe străzile Craiovei timp de o săptămână – până miercuri, 14 august, inclusiv. „Este reluarea unui proiect de succes, care a adus multă bucurie copiilor din Craiova. Îi aşteptăm şi de această dată să facă o plimbare cu autobuzul… altfel. Şi pentru a dovedi că încă de pe-acum sunt cetăţeni civilizaţi şi educaţi, trebuie să cumpere şi să composteze un bilet de călătorie, pe care îl găsesc la toneta RAT Craiova amplasată chiar în staţie”, a precizat managerul Adriana Teodorescu.

Deşi vor călători cu un mijloc de transport în comun, pasagerii nu vor urma vreun traseu obişnuit, ci unul al fabulelor pline de învăţăminte, cu multă acţiune şi personaje poznaşe. „Va fi o surpriză pe unde vor călători copiii cu acest autobuz. Vor descoperi Craiova şi prin intermediul păpuşilor şi al fabulelor, dar şi prin intermediul unui traseu care nu face parte din cele obişnuite ale RAT Craiova. În afară de faptul că vor vedea oraşul altfel, cei mici vor avea parte şi de o porţie de educaţie, pentru că vor fi introduşi în lumea fabulelor”, au adăugat reprezentanţii Teatrului „Colibri”. După reprezentaţie, nu mică le va fi bucuria copiilor să ţină chiar ei în mâini păpuşile din spectacol!

Încă două spectacole vor fi prezentate în stagiunea „Maratonul păpuşilor”

„Maratonul păpuşilor” va continua până la sfârşitul acestei luni, urmând să mai cuprindă alte două spectacole. Este vorba despre „Prietenii Motanului Încălţat” (15-20 august), cu Iulia Cârstea, Oana Stancu, Alis Ianoş, Daniel Mirea şi Emanuel Popescu, şi  „La joacă prin lumea poveştilor” (22-27 august), cu Adriana Ioncu, Oana Stancu, Alis Ianoş şi Ilie Turcu. „Este un program care nu urmăreşte bifarea tradiţionalei deja stagiuni estivale, ci demonstraţii de mânuire, de dibăcie şi dexteritate specifice păpuşarilor”, anunţa, în debutul lui, teatrologul Adriana Teodorescu. Pot confirma acest lucru cei care s-au grăbit să vadă spectacolele de până acum, prezentate pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu”: „Beatles, my love”, Ţi-a ieşit coşaru-n drum” şi „Parodii cu păpuşi”.