Şah pentru craioveni, în Piaţa Prefecturii

0
138

Printre multele sporturi şi jocuri pe care le-ar putea alege copiii şi tinerii se găseşte unul care le îmbină pe amândouă: şahul. Se spune că este sportul minţii, stimulând gândirea logică, dezvoltând imaginaţia şi spiritul de observaţie, îmbunătăţind concentrarea, ba, mai mult decât atât, este joc şi artă în acelaşi timp.

Nu întâmplător astfel de activităţi au fost cuprinse în programul manifestărilor culturale estivale în aer liber desfăşurate sub egida Primăriei municipiului Craiova. Astfel, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează astăzi, de la ora 19.00, în Piaţa „Mihai Viteazul” – ca aproape în fiecare marţi seara, de altfel, încă din luna mai – o întâlnire a iubitorilor de şah craioveni cu membrii Cercului „Tinerii maeştri”.

«Sub genericul „Şahul pentru craioveni” propunem partide la care pot lua parte copii şi tineri, dar nu numai. Obiectivele sunt implicarea în activităţi cultural-educative, dar şi promovarea acestui sport al minţii nu numai în rândul celor mici şi al adolescenţilor, dar şi al adulţilor, ca formă de educaţie», spune prof. Alexandru Stuparu, directorul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Cei care nu pot ajunge astă-seară la întâlnirea cu „Tinerii maeştri” îi pot găsi pe aceştia în Piaţa „Mihai Viteazul” şi pe 21 august, pe 4 şi 11 septembrie.