Anglia elimină fada Suedie

0
40

Am scăpat, în sfârşit, de cea mai enervantă, cea mai inestetică echipă de la acest Mondial, cea a Suediei, eliminată de Anglia în sferturi. Scandinavii n-au călcat în prima repriză în careul britanicilor, care au deschis scorul prin Maguire, stoperul care a reluat cu capul imparabil, la un corner. Tot cu o lovitură de cap a punctat şi Delle Alli, în repriza secundă, în care au avut şi suedezii două mari ocazii de gol, apărate de Pickford.

Anglia este pentru a treia oară în semifinalele unui Mondial, după cel pe care l-a cucerit, în 1966, pe teren propriu, şi la 28 de ani de la semifinala cu Germania, la Coppa del Mondo, când generaţia lui Lineker, Waddle, Gascoigne a fost eliminată la penalty-uri.

În penultimul act, Anglia va întâlni Croaţia sau Rusia.

Suedia – Anglia 0-2 (Maguire 30, Alli 59)

  • Suedia: Olsen – Krafth (P. Jansson 85), Lindelof, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg (M. Olsson 65) – Berg, Toivonen (Guidetti 58). Antrenor: Janne Andersson.
  • Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Alli (Delph 77), Henderson, Lingard, A. Young – Sterling (Rashford 90+1), Kane. Antrenor: Gareth Southgate.
  • Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).