Proiect: angajările în administraţia publică centrală vor fi blocate până la sfârşitul acestui an

0
172

functionari-publiciMinisterul Dezvoltării a pus în dezbatere o ordonanţă prin care sunt blocate toate posturile din administraţia publică centrală. Este un plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, a transmis Ionuţ Gheorghe (TVR), de la Guvern.

În programul de guvernare se vorbea nu numai de posturile din administraţia publică centrală, ci şi de cea locală. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că rămâne la latitudinea autorităţilor locale dacă iau aceeaşi măsură sau nu. În zilele următoare va fi făcută o analiză de un grup interministerial condus de premierul Mihai Tudose. În administraţia publică centrală lucrează acum 500.000 de oameni.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: “S-au făcut foarte multe angajări, în condiţiile în care noi stabilisem, ca decizie strategică, la începutul guvernării, în ianuarie, că vor avea loc diminuări de cheltuieli de 10% din toată natura cheltuielilor publice. Și se pare că s-a scăpat la angajări în administraţia centrală. În administraţia locală nu este cazul, ei vor avea libertate în limitele bugetare pe care le au“.

Este un plan de raţionalizare a cheltuielilor publice, a transmis Ionuţ Gheorghe, de la Guvern. În programul de guvernare se vorbea nu numai de posturile din administraţia publică centrală, ci şi de cea locală. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că rămâne la latitudinea autorităţilor locale dacă iau aceeaşi măsură sau nu. În zilele următoare va fi făcută o analiză de un grup interministerial condus de premierul Mihai Tudose. În administraţia publică centrală lucrează acum 500.000 de oameni. Liviu Dragnea, preşedintele PSD: “S-au făcut foarte multe angajări, în condiţiile în care noi stabilisem, ca decizie strategică, la începutul guvernării, în ianuarie, că vor avea loc diminuări de cheltuieli de 10% din toată natura cheltuielilor publice. Și se pare că s-a scăpat la angajări în administraţia centrală. În administraţia locală nu este cazul, ei vor avea libertate în limitele bugetare pe care le au”.