Pase scurte, pase lungi / Ce se întâmplă doctore?

0
167

csuc0-2 cu Dinamo Kiev în ultimul amical din Austria, cu declaraţia de circumstanţă a antrenprului Devis Mangia este până la urmă doar „o ştire”. E drept neplăcută. Că Dinamo Kiev, vicecampioana Ucrainei, cu un nou antrenor, Aleksandr Khatshkevich, rămâne o echipă solidă, cum ne asigură şi coach-ul Craiovei, asta ştiam. A remizat însă recent, 1-1 cu FC Botoşani. Să admitem că un „amical” nu seamănă cu altul. CS U Craiova s-a dovedit  în pregătirile din Austria un sparring partner cumsecade. Cedând şi în celelalte jocuri pregătitoare: cu ŢSKA Sofia (2-4), Ludogorets (0-1) şi FC Ufa (1-2). Adică n-a învins pe nimeni şi nici n-a remizat. Fără nicio victorie în aceste jocuri de pregătire, echipa italianului Devis Mangia poate uita cu desăvârşire gustul succesului. Pentru o comparaţie –irelevantă – ne-am uitat în colecţia ziarului şi am văzut că în vara treecută, tot în stagiul de pregătire precompeţională s-au obţinut următoarele rezultate: 0-0 cu MK Zilina; 3-2 cu Slovan Liberec, 0-0 cu Red Bull Salzburg; 2-0 cu Zenit Sankt petersburg, 3-0 cu SV Wocgl şi 1-2 cu FK Durren. Nu opinăm că tânăra echipa a Craiovei trebuia să-şi învingă toţi adversarii. Dar nici aşa. Pierzând amical după amical, ar putea rămâne încremenită în…obişnuinţă. Ceva nu e în regulă, deşi am vrea să greşim. Dacă victoriile „legate” au rostul lor în planul ranforsării psihice, înfrângerile succesive nu fac altceva decât corodează încrederea şi tensionează relaţiile grupului. Dar să nu ne grăbim enunţând puncte de vedere eronate.

Cronica ultimului amical

În primele 45 de minute, jocul prudent al defensivei craiovene n-a permis ucrainienilor să-şi creeze multe ocazii la poarta lui Calancea. Cea mai mare i-a aparţinut internaţionalului ucrainean Yarmolenko, în minutul 10 al partidei, când şutul acestuia de la marginea careului a fost respins în corner de portarul craiovean. Replica alb-albaştrilor a venit în mai multe rânduri prin incursiunile rapide ale lui Băluţă şi Bancu, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. 0-0 a fost scorul la pauză.

Debutul părţii secunde s-a dovedit a fi unul extrem de disputat, cu ocazii mari de gol în ambele tabere. Un contraatac, declanşat din jumătatea de teren a Craiovei, în minutul 55, putea aduce primul gol al meciului, însă execuţia din final a lui Băluţă, s-a scurs puţin pe lângă poarta lui Rudko. Pe parcursul reprizei a doua au mai fost introduşi în teren Roman, Bărbuţ, Buzan şi Burlacu. La pauză nu se efectuase nicio schimbare. Ucrainienii au reuşit să deschidă scorul (min. 67) prin lovitura de cap a lui Mbokani. După numai opt minute, căpitanul lui Dinamo Kiev,  Yarmolenko, a modificat tabela de marcaj: 0-2. Până la final rezultatul a rămas neschimbat.

Antrenorul Devis Mangia a trimis în teren următorul prim „11”: Calancea – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Screciu, Zlatinski – Băluţă, Gustavo, Bancu –  Ivan. De cealaltă parte, Aleksandr Khatshkevich a optat pentru următoarea formulă de joc: Rudko – Antunes, Vida, Khacheridi, Moroziuk, Shepelev, Sydorchyuk, Gonzalez, Yarmolenko, Buialskyi, Besedin.

Fotbaliştii Universităţii Craiova vor mai susţine astăzi, ultimele şedinţe de pregătire din Austria. Începând de săptămâna viitoare, alb-albaştrii se vor antrena la Craiova, în vederea pregătirii noului sezon competiţional.

Mangia: „Un antrenament bun, dar este clar că încă mai avem de lucrat”

Antrenorul Universităţii Craiova se declară mulţumit de modul în care s-au antrenat elevii săi în cantonamentul din Austria, însă recunoaşte că mai este de lucrat. „Dinamo Kiev este o echipă foarte bună, o echipă cu adevărat puternică care în fiecare an se clasează pe primele locuri în campionatul Ucrainei. Este o echipă cu o structură fizică superioară, iar când spun asta nu mă refer la pregătirea fizică ci la structură. Concluzia este că a fost un antrenament bun, dar este clar că încă mai avem de lucrat. Echipa în acest moment nu este completă. În ciuda rezultatelor am lucrat foarte bine în ultimele zile, însă trebuie să avem răbdare şi să continuăm să lucrăm la fel de mult. Când vor începe meciurile oficiale vom face o evaluare şi vom vedea cine este pregătit pentru prima echipă.”

Calancea : “Ne-am pregătit la maxim şi sper să facem, din ce în ce, meciuri şi mai bune”

Nicolai Calancea portarul Craiovei a mărturisit că obiectivul principal al partidelor amicale a fost pregătirea, nu rezultatul.

„A fost un cantonament destul de lung, destul de greu. Sper că ne-am făcut treaba cât mai bine, dar din păcate nu am reuşit să scoatem nici o victorie sau un egal în meciurile din acest cantonament. Noi ne-am văzut în mare parte de starea noastră fizică, cât şi să punem la punct cu noul antrenor poziţiile tactice în teren. Din acest motiv nu au contat pentru noi toate rezultatele ca să jucăm la victorie. În primul rând ne-am uitat să jucăm tactic bine ceea ce ne cere antrenorul. Suntem pregătiţi. Sper că acest cantonament nu a fost în zadar. Ne-am pregătit la maxim şi sper să facem, din ce în ce, meciuri şi mai bune. După o pauză de trei săptămâni sper că ne-am revenit la starea fizică optimă si că vom face un campionat mai bun ca anul trecut.”