Curtea de Apel le-a respins contestaţiile! / „Undă verde” pentru procesul fraţilor acuzaţi de omorul din Craioviţa Nouă

0
214

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, ca nefondate, contestaţiile fraţilor Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 de ani, din Craiova, acuzaţi de uciderea unui tânăr în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, astfel că va începe procesul. Tribunalul Dolj a constatat legalitatea rechizitoriului şi a probatoriului în luna mai, însă cei doi au contestat hotărârea. Urmează acum să se stabilească primul termen de judecată al cauzei, cei doi inculpaţi, aflaţi în continuare în arest preventiv, fiind acuzaţi de omor, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

crimaÎncepe procesul fraţilor Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 din Craiova, acuzaţi că l-au omorât pe Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, de 20 de ani, tot din municipiu, în cartierul Craioviţa Nouă. Asta după ce, ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii din 22 mai a.c. prin care Tribunalul Dolj a constatat legalitatea probatoriului şi a rechizitoriului, a respins cererile şi excepţiile inculpaţilor şi a dispus începerea procesului: „Respinge contestaţiile ca nefondate. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 100 lei fiecare, cheltuieli judiciare statului. Onorariile apărătorilor din oficiu în cuantum de 330 lei pentru fiecare inculpat rămân în sarcina statului şi vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului de Avocaţi Dolj. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în hotărârea instanţei. Instanţa de fond, respectiv Tribunalul Dolj, urmează să stabilească primul termen al procesului în care fraţii Teodorescu vor fi judecaţi pentru omor, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Au abandonat victima în stradă şi au fugit

curtea de apelReamintim că pe 29 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu, pentru crima din noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016, din Craioviţa Nouă, în sarcina fiecăruia fiind reţinută infracţiunea de omor, la care se adaugă lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Faţă de Luigi Teodorescu se începuse urmărirea penală pentru complicitate la omor, însă procurorii, în baza probelor strânse, au hotărât să-i schimbe încadrarea juridică a faptei, reţinând şi la el infracţiunea de omor, la care a fost coautor, victima fiind Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, în vârstă de 20 de ani. Discuţiile între tineri au ponit de la relaţiile fiecăruia cu o fată „Bianca”. În seara de 5 decembrie 2016, Fieraru l-a sunat pe Luigi Teodorescu pentru a-i reproşa atitudinea sa faţă de „Bianca”, iar discuţiile au degenerat, cei doi adresându-şi reciproc injurii. În acest context, victima a insistat să se întâlnească cu Luigi pentru a tranşa acest diferend. Fiecare şi-a luat „întăriri”, mai mulţi prieteni şi rude, cele două grupuri ajungând în dreptul Poştei din Craioviţa Nouă cu mai multe maşini, în jurul orei 1.45 – 2.00. După ce Gabriel Teodorescu a lovit un tânăr cu mânerul unui cuţit în cap, o parte dintre susţinători au fugit, concomitent fiind lovit şi Antoni Ionuţ Fieraru (cel mai probabil cu mânerul de la cuţitul de panoplie). Tânărul a fugit către bulevardul Tineretului, urmărit îndeaproape de fraţii Teodorescu, care l-au prins când a ajuns lângă gardul despărţitor dintre benzile de circulaţie ale bulevardului Tineretului şi au început să-l lovească simultan, Fieraru apărându-se cu braţele.

Şi-a pierdut şi ochelarii, astfel că, mai spun anchetatorii, „profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta, fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un al doilea cuţit pe care îl avea asupra sa (având lama rabatabilă de aproximativ 18 cm lungime şi 3 cm lăţime), dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore, cauzându-i leziuni traumatice care i-au produs în scurt timp decesul”.

Cei doi fraţi au abandonat victima în stradă, au plecat în Drăgăşani, judeţul Vâlcea, unde locuia o rudă şi au ascuns acolo cuţitul folosit la uciderea lui Fieraru, însă la revenirea în Craiova au fost prinşi.