Judoka Vlăduţ Simionescu, a doua medalie de bronz la Universiada de la Gwangju

0
99

Judoka Vlăduţ Simionescu a cucerit, astăzi, a doua sa medalie de bronz la Universiada de la Gwangju, în competiţia Open, după ce anterior se clasase pe podium la categoria plus 100 kilograme.

lăduţ Simionescu a debutat cu victorie în competiţia Open, în faţa sportivului Darhan Temirhanov (Kazahstan), dar în sferturi a fost învins de niponul Katsuma Ueda, intrând în recalificări, fază în care i-a învins pe Po-Yen Lee (Taiwan) şi Vito Dragici (Slovenia), pentru ca în disputa pentru medalia de bronz să treacă şi de Fedor Panko (Ucraina).

Pentru sportivul tricolor este a doua medalie de bronz la Universiadă, după cea obţinută sâmbătă la categoria plus 100 kilograme.

Delegaţia României la judo încheie participarea la Universiadă cu trei medalii, celor două de bronz ale lui Vlăduţ Simionescu alăturându-se cea de argint obţinută de Larisa Florian (categoria 52 de kilograme). Până în prezent, medaliile obţinute la judo sunt singurele ale României la Universiadă.

Delegaţia tricoloră de la Gwnagju mai include sportivi care concurează la atletism, handbal, tenis de masă, tir sportiv şi Taekwon-Do WTF.

La Universiada de vară de la Gwangju, care se va încheia în 14 iulie, participă peste 20.000 de sportivi din 170 de ţări, în 21 de discipline.