Mandate de arestare pentru „Coco” şi ceilalţi vânzători de „vise”

0
292

Cosmin Alexandru Pârvu zis „Coco”, fiul cel mare al lui „Caiac”, împreună cu ceilalţi opt tineri reţinuţi în dosarul etnobotanicelor, au primit, joi seara, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. 

Anchetatorii au avut ceva emoţii până să obţină arestarea celor nouă inculpaţi din dosarul etnobotanicelor, asta pentru că, propunerea procurorilor DIICOT Craiova s-a judecat cu întârziere de o zi. Mai exact,  procurorul de caz a emis, în noaptea de marţi spre miercuri, ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru Andrei Dincă, de 18 ani, Dragoş Dorobanţu zis „Pif”, de 24 de ani, Radu Mîrşan, zis „Duki” de 23 de ani, Cristian Dumitru zis „Dinamo” de 22 de ani, Ştefăniţă Marta zis „Oaie”, de 20 de ani, Mădălin Curteanu zis „Hazard”, de 25 de ani, Cosmin Pârvu zis „Coco”, de 24 de ani, Ionuţ Cioroianu, de 20 de ani şi Adrian Caitanovici de 21 de ani, toţi din Craiova. Miercuri după-amiază, aceştia au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, numai că, unul dintre avocaţi a cerut ca judecarea cauzei să se facă de către un complet pentru minori al instanţei, pe motiv că unuia dintre inculpaţi i-ar mai lipsi vreo două luni până să împlinească 18 ani. Până să se stabilească ce complet este competent în această situaţie, perioada de 24 de ore pe care fuseseră reţinuţi cei 9 tineri a expirat, ei au fost lăsaţi să plece, liberi, iar instanţa a stabilit termen de judecare a propunerii de arestare preventivă pentru joi, la ora 12.00. Cum necum, poliţiştii de la crima organzată au reuşit să-i convingă pe toţi să se prezinte la instanţă, iar în jurul orei 19.00, judecătorii de la Tribunal au pronunţat soluţia, dispunând arestarea preventivă pe 29 de zile a celor nouă craioveni pentru constituire sau aderare la grup infracţional organizat şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Reamintim că aceştia au fost ridicaţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor BCCO Craiova şi procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, marţi după-amiază, după ce cinci membri ai grupului infracţional organizat au ridicat un colet ce conţinea 700 de grame de substanţe etnobotanice pe care tocmai le primiseră de la Bucureşti. După prinderea acestora s-au făcut 10 percheziţii domiciliare, în total fiind găsite şi ridicate în jur de 1.200 grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete umplute tot cu astfel de produse, din pricina cărora mai mulţi tineri au ajuns la spital.