A băgat în spital doi copii şi a fugit de la locul accidentului

0
254

Un băiat de 12 ani se zbate între viaţă şi moarte, iar un altul de 14 ani a fost şi el rănit, fiind internat în spital, după ce, joi după-amiază, ambii au fost loviţi de un autovehicul, în comuna Poiana Mare. Şoferul vinovat a fugit de la locul faptei, însă a fost prins destul de repede de poliţişti, care au stabilit că era băut şi l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând să-l prezinte instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii doljeni au fost anunţaţi joi după-amiază, în jurul orei 16.40, că o Dacia Papuc i-a accidentat pe Iulian Ş., de 12 ani şi Cosmin M., de 14 ani, ambii din Poiana Mare, care mergeau pe marginea drumului, pe partea dreaptă. După ce i-a lovit pe cei doi copii, şoferul Daciei a fugit de la locul accidentului. Cei doi băieţi au fost transportaţi la Spitalul din Calafat, unde medicii au stabilit că Iulian a suferit un traumatism cranio-cerebral, o fractură bază de craniu şi un traumatism toraco-abdominal acut închis, motiv pentru care a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Celălalt copil a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis şi unul la genunchiul stâng. Poliţiştii au intrat în alertă şi au reuşit să pună mâna destul de repede pe şoferul vinovat, care se ascunsese la o fermă din apropierea comunei Desa. Oamenii legii au stabilit că este vorba despre George Iovan, de 19 ani, din localitatea Piscu Nou, iar accidentul l-a provocat din pricina vitezei excesive cu care circula. În plus, la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spitalul din Calafat, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Joi seara, Iovan a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. Tânărul va fi prezentat Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după cum au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova au precizat, ieri, că sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale pacientului de 12 ani, care a fost internat în Clinica de Terapie Intensivă în comă de gradul III. “Evoluţia pacientului este una defavorabilă. Este ventilat mecanic şi intubat, instabil hemodinamic. Primeşte tratament specific, dar prognosticul este extrem de rezervat”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de UrgenţăCraiova.