Prefectul de Dolj a premiat cei zece elevi de 10 de la bacalaureat

0
563

Cei zece elevi din judeţul Dolj care au promovat bacalaureatul cu media 10 au fost premiaţi ieri de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea pentru performanţa realizată la acest examen naţional. Este vorba de Lucia Andreea Cojocaru, Loredana Mihaela Duica- Tudor de la Colegiul Naţional „Carol I”, Theodora Anca Chelaru, Ozana Lisandra Ionică – Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Roberta Gabriela Ciobanu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Andreea Mihaela Belu, Ruxandra Laura Călina – Liceul Teoretic „Henri Coandă”, Baba Andreea Gabriela, Alexandru Constantin Dragomir – Stancu – Liceul „Independenţa” Calafat şi Elena Mihaela Talpoşi de la Liceul „Mihai Viteazul” din Băileşti.  Aceştia au primit diplome de excelenţă şi un premiu în bani cât pentru o minivacanţă, chiar din salariul prefectului.

„Întotdeauna trebuie promovată şi apreciată performanţa. Sunt convins că perspectivele noastre ca societate se leagă de astfel de copii. Cei care fac performanţă sunt cei care aduc plus valoare societăţii şi sunt mândru de ei. Cei care nu au luat bacalaureatul sunt convins că acum s-au trezit şi au realizat cât este de important acest examen şi, sigur, vom avea cu totul alte rezultate în sesiunile ce vor veni. Cred că va fi reconsiderat acest examen, fiindcă este un pas de trecere de la copilărie la adolescenţă, este un examen pe care îl trec cu brio cei care se pregătesc pentru viaţă. Prin urmare, pentru elevii care au făcut chiar performanţă e normal ca în numele instituţiei pe care o reprezint să le ofer o diplomă de excelenţă şi un premiu pentru o minivacanţă. Eu le urez baftă şi să aibă o viaţă liniştită pe toate planurile”, a spus prefectul de Dolj.

Au făcut performanţă pe toată perioada liceului

Performanţa de la bacalaureat nu a fost o simplă întâmplare pentru adolescenţi, ci rezultatul unui efort susţinut pe toată perioada liceului. Elena Mihaela Talpoşi de la Liceul „Mihai Viteazul” din Băileşti a avut în fiecare an media generală peste 9.80, iar în clasa a XII-a participat şi la olimpiadele pentru disciplinele la care se pregătea să susţină bacalaureatul. Prin urmare, examenul de absolvire a liceului nu a mai fost dificil. „Am susţinut bacalaureatul la Limba română, Istorie, Logică şi argumentare, iar subiectele mi s-au părut destul de uşoare mai ales la primele două părţi. M-am pregătit foarte mult pentru acest examen pe tot parcursul clasei a XII-a. Pentru a-mi verifica cunoştinţele dar şi pentru a exersa experienţa examenului am participat la olimpiada de Limba română şi am obţinut premiul II pe judeţ, la olimpiada de Engleză şi am luat locul al III-lea pe judeţ şi la olimpiada de Istorie –menţiune tot la faza judeţeană”, a precizat eleva Elena Mihaela Talpoşi. În prezent, tânăra se pregăteşte să participe la concursul de admitere la Facultatea de Drept din Craiova.

Şi eleva Andreea Baba de la Liceul „Independenţa” Calafat s-a pregătit corespunzător pe toată perioada liceului. „Liceul l-am terminat cu media 9.90 şi anul acesta am obţinut şi o menţiune la olimpiada judeţeană geografie. Am tratat cu mare seriozitate pregătirea pentru examenul de bacalaureat şi acum pot spune că nu a fost dificil. Acum intenţionez să mă înscriu la specializarea Finanţe Bănci din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Craiova, pentru a continua performanţa şcolară. În cazul în care primesc bursa voi pleca şi în străinătate”, a declarat Andreea.

Medii de 10 în premieră pentru trei licee

Pentru cele trei colegii craiovene, mediile de 10 ale elevilor la acest examen au reprezentat o reconfirmare a performanţei specifice acestor unităţi de învăţământ. Pentru celelalte unităţi şcolare, respectiv Liceul „Independenţa Calafat”, Liceul „Mihai Viteazul” Băileşti, şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova rezultatele acestea au constituit o premieră, după cum au precizat chiar managerii lor.

„Este prima dată când se obţine o astfel de medie, însă eleva Talpoşi reprezintă un colectiv foarte bine pregătit. Toţi colegii ei au promovat bacalaureatul cu medii de 8, 9. A doua medie din clasă fiind 9,93 deci nu este un rezultat întâmplător, dar este un vârf de performanţă cu care ne mândrim. Este totodată şi încurajator pentru colegii care urmează să dea acest examen”, a precizat Dănuş Eugen Panait, directorul Liceului „Mihai Viteazul” din Băţileşti.

Pentru managerul Mihaela Camelia Dragomir de la Liceul „Independenţa” Calafat aceste rezultate ale elevilor i-au întărit ideea că „nu contează ce şcoală urmează un elev ci contează dacă învaţă carte”  „Este primul an în care s-au obţinut astfel de performanţe şi mă bucură că s-a întâmplat chiar în anul în care s-a făcut ceva pentru acest bacalaureat. Iar cei doi elevi ai liceului au fost puşi în valoare. Au fost elevi de excepţie , au participat la foarte multe olimpiade. Unul din ei a avut media 10 în fiecare an. Acest lucru demonstrează că nu cotează unde este şcoala ci contează ca elevul să înveţe carte”, a precizat managerul.