Titlul de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Craiova conferit mr. George-Cristian Olteanu, plt adj (r.) Florin-Ionel Murărescu și cap. Marius-Bogdan Radu

0
337

Titlul de „Cetățean de Onoare” al Municipiului Craiova conferit maiorului George-Cristian OLTEANU, plutonierului adjutant (r.) Florin-Ionel MURĂRESCU și caporalului Marius-Bogdan RADU.

Maiorul George – Cristian OLTEANU s-a născut la data de 18.05.1985 în Craiova. A absolvit Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova in anul 2004, ulterior a urmat cursurile Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu pe care a absolvit-o în anul 2008.

Misiunea executată, în anul 2011, în Teatrul de Operaţii din Afganistan, provincia Zabul, a reprezentat un moment de turnură în viaţa şi cariera ofiţerului când, în data de 01.05.2011, în timpul executării unei misiuni de patrulare în scopul asigurării libertăţii de mişcare şi interzicerii amplasării de dispozitive explozive improvizate autovehiculul de tip MRAP în care se afla, a fost ţinta unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat care a aruncat în aer vehiculul blindat. În urma evenimentului a rezultat rănirea locotenentului (la acea dată) George-Cristian OLTEANU şi a altor 3 militari din plutonul condus de acesta.

În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu dovedite în timpul exercitării cu succes a misiunilor încredinţate în Teatrul de Operaţii Afganistan, pe data de 23.04.2015 locotenentul George – Cristian OLTEANU a fost avansat, înainte de termen, la gradul de căpitan şi în data de 01.12.2017 a fost avansat la excepţional în gradul de maior.

*****
Plutonierul adjutant (r.) Florin-Ionel MURĂRESCU s-a născut la data de 11 septembrie 1972, în Craiova.

Ca militar, a participat la patru misiuni internaționale în Irak și Afganistan, reprezentând cu demnitate, profesionalism și mândrie unitatea din care face parte.

Prima misiune a Plutonierul adjutant (r.) Florin-Ionel MURĂRESCU a avut loc în anul 2005, în Teatrul de Operații din Irak urmând ca în anul 2009 să se întoarcă în același loc.

În anul 2011 participă la a treia misiune, de această dată în Afghanistan, provincia Zabul, iar în anul 2014 se întoarce în același loc, unde militarul a fost apreciat cu calificative superioare, dar mai mult decât atât, a fost apreciat de colegii săi ca un bun camarad de arme, pe care te poți baza în momente extrem de dificile, când viața noastră a militarilor depinde de acțiunea celuilalt.

*****
Caporalul Marius-Bogdan RADU, s-a născut la data de 22 septembrie 1988, în Craiova, a absolvit în anul 2007 Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși”.

Ca militar profesionist, a participat la două misiuni internaționale în Afganistan, reprezentând cu demnitate, profesionalism și mândrie unitatea din care face parte.

Prima misiune a lui Marius-Bogdan RADU a avut loc în anul 2011, în Teatrul de Operații din Afganistan, provincia Zabul, unde militarul a fost apreciat cu calificative superioare, dar mai mult decât atât, a fost apreciat de colegii săi ca un bun camarad de arme, pe care te poți baza în momente extrem de dificile, când viața noastră a militarilor depinde de acțiunea celuilalt. A doua misiune a executat-o în același Teatru de Operații din Afganistan, în anul 2014.

Pe data de 30 martie 2014, plutonierul adjutant (r.) Florin-Ionel MURĂRESCU și caporalul Marius-Bogdan RADU au fost implicați într-un incident de tip atac sinucigaș cu mașină capcană, fiind primul incident de acest tip executat împotriva unei patrule românești.

Pentru întreaga activitate în serviciul militar, pentru curajul, sacrificiul și devotamentul demonstrat față de națiune și comunitate, se conferă titlul de ”Cetățean de Onoare” al Municipiului Craiova, maiorului George-Cristian OLTEANU, plutonierului adjutant (r.) Florin-Ionel MURĂRESCU și caporalului Marius-Bogdan RADU.