1193 de elevi primesc ajutor ca să-şi achiziţioneze un calculator

1
367

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a publicat lista cu elevii care beneficiază de programul Euro 200.

Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri mici, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, conform Ordonanţei de Urgenţă. Astfel, în judeţul Dolj dintre cei 1516 de solicitanţi, 1193 de elevi vor primii banii cuveniţi. Cei mai mulţi beneficiari sunt din judeţ, din comunele Desa, Daneţi, Dăbuleni, Moţăţei, Cerăt etc. Stabilirea numărului de beneficiari se va face în limita sumei alocate acestui program, sumă cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, conform legislaţiei în vigoare:

Art 8(6) din Legea 269/2004: “(6) Acordarea ajutorului financiar, conform prezentei legi, se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.”

Legislaţia în vigoare este: Legea 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare;  Hotărârea de Guvern 1294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare.

1 COMENTARIU

  1. În urma acestor inspecţii se elaborează rapoarte în care se precizează gradul de conformitate a unei instalaţii de testare cu principiile BPL. Inspecţiile instalaţiilor de testare trebuie să fie efectuate cu regularitate pentru a se realiza şi a se păstra înregistrări privind situaţia conformităţii instalaţiilor de testare cu BPL. Alte precizări cu privire la multe dintre punctele din prezenta anexă se pot obţine prin trimitere la documentele OCDE referitoare la BPL (privind, de exemplu, rolul şi responsabilităţile directorului de studiu). Definirea termenilor Prezentei anexe îi este aplicabilă terminologia utilizată în Hotărârea Guvernului nr.63/2002 privind aprobarea Principiilor de bună practică de laborator, precum şi inspecţia şi verificarea respectării acestora în cazul testărilor efectuate asupra substanţelor chimice, cu modificările şi completările ulterioare.

Comments are closed.