Inovația și sustenabilitatea rescriu deja viitorul agriculturii și industriei alimentare la nivel global, cu obiectivul de a oferi consumatorilor acces mai simplu și mai rapid la alimente sănătoase și de calitate. Antreprenori, cercetători, profesori și reprezentanți ai sistemului public care își doresc să susțină inovația în domeniul agroalimentar vor discuta pe 26 mai, online, la Agrifood Innovation Summit 2021, despre tendințele care definesc viitorul industriei și despre ecosistemul agritech și foodtech din România.
Evenimentul organizat de EIT Food și EIT Food Hub România, prin Impact Hub Bucharest, promovează bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact. EIT Food este cea mai importantă inițiativă europeană de inovație alimentară, care își propune să susțină domeniile agriculturii și alimentației să devină mai sustenabile și mai sănătoase. Agrifood Innovation Summit 2021 va facilita colaborarea între reprezentanții ecosistemului agroalimentar din sectorul public și privat și va promova inițiativele care schimbă practicile din agricultură și reduc impactul negativ asupra mediului.
„Agrifood Innovation Summit 2021 este o oportunitate importantă în care inovatorii din domeniul agriculturii se așază la aceeași masă și își împărtășesc în mod activ expertiza. Astfel, pot accesa perspective din afara cercului lor profesional. Din poziția noastră ca punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, vom participa activ anul acesta în sprijinirea acestui tip de colaborare, atât prin evenimente deschise, cât și prin programe de incubare și oferirea de finanțări”, spune Irina Simulescu, reprezentant EIT Food Hub România.
Cum arată viitorul agriculturii europene, care sunt tendințele și oportunitățile care vor susține inovația în agritech și foodtech, cum arată astăzi acest ecosistem și care sunt cele mai bune practici pentru viitor sunt doar câteva dintre temele care vor fi discutate online la Agrifood Innovation Summit 2021,pe 26 mai, de la 9.30. Participarea este gratuită, iar înscrierile pot fi făcute prin completarea unui formular pe site-ul Impact Hub Bucharest.
La Agrifood Innovation Summit 2021 va fi lansată și prima mapare a startupurilor agritech și foodtech din România, realizată de Impact Hub Bucharest și Activize.Tech în parteneriat cu EIT Food, Patria Bank și BASF. Maparea reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiza din spațiul local.
Noutățile despre Agrifood Innovation Summit 2021vor fi disponibile pe parcursul lunii mai pe website-ul EIT Food Hub Româniași pe pagina de Facebook a Impact Hub Bucharest, organizație care este punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.
EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.
EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. În România, EIT Food este reprezentat de Impact Hub Bucharest, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.
Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare și inovare al Uniunii Europene.
EIT sprijină dezvoltarea de parteneriate paneuropene dinamice și pe termen lung între întreprinderi de renume, laboratoare și întreprinderi de cercetare. Cunoscute sub denumirea de comunități de inovare, fiecare dintre aceste parteneriate are misiunea de a găsi soluții la o provocare mondială specifică, fie că este vorba de schimbări climatice, energie durabilă sau alimentație și mod de viață sănătoase.