Cornel Papură s-a despărţit de Universitatea Craiova

0
391

Cornel Papură nu mai este antrenorul Universităţii Craiova, iar clubul din Bănie a precizat că înţelegerea cu acesta a fost reziliată de acum o săptămână, dar că decizia a fost ţinută secretă “pentru a nu perturba activitatea clubului”. Greu de intuit ce activitate ar avea clubul în această perioadă de izolare, cert este că degeaba a fost ţinută secretă decizia, pentru că nu s-a anunţat noul antrenor.

Papură, care îşi încheie astfel al doilea mandat pe banca tehnică, primul fiind în vara trecută, tot în acest campionat, a fost între timp şi secund al lui Victor Piţurcă. Papură a plecat după o ceartă cu Mihai Rotaru, motivul principal fiind implicarea patronului la echipă, de la transferurile de jucători până la posturile pe care evoluează aceştia. Totodată, Papură ar fi solicitat întăriri pe anumite posturi pentru a se ataca titlul, iar Rotaru l-a refuzat.

De asemenea, Papură nu a mai vrut să colaboreze nici cu medicul echipei, Claudiu Stamatescu, cu care a avut mai multe conflicte în perioada în care a fost antrenor principal, pe marginea accidentărilor jucătorilor, precum şi a metodelor de recuperare fizică utilizate.

Mihai Rotaru a admis că printre favoriţii de a prelua echipa este directorul de imagine al Ştiinţei, Gică Craioveanu, aflat însă în Spania, cu contract la un post de radio. Acum o săptămână, Mihai Rotaru, Marcel Popescu şi Sorin Cârţu îl confirmau în funcţie pe Cornel Papură, spunând că nu se pune problema schimbării lui, dar între timp a intervenit această ceartă la cuţite între antrenor şi finanţator.

Cornel Papură rămâne antrenorul Universităţii cu cea mai bună medie de puncte pe meci în campionat, iar dacă ar fi luat în calcul numai etapele în care el a fost antrenor principal, Ştiinţa s-ar fi aflat pe primul loc în clasament. De asemenea, Papură este antrenorul cu care echipa a disputat 3 tururi în cupele europene, prima dată după anii 80. În acelaşi timp însă, Papură este singurul antrenor contestat de suporteri în ultimii ani, galeria, şi nu numai, cerându-i demisia în mai multe rânduri.

„În urmă cu aproape o săptămână, clubul Universitatea Craiova a încheiat în mod amiabil relațiile contractuale cu antrenorul principal Corneliu Papură. Pentru a nu perturba activitatea clubului, am preferat să ținem această informație confidențială. În acest moment suntem în procedura pentru desemnarea unui nou antrenor principal și sperăm că vom lua cea mai bună decizie. Pentru a evita eventualele speculații din partea presei, facem precizarea că modul nostru de lucru nu presupune negocierea cu mai mulți antrenori în același timp.” Este comunicatul clubului din Bănie.