Fotbalistul lui Dinamo, camerunezul Ekeng, a decedat după ce s-a prăbuşit în timpul meciului cu Viitorul

0
288

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren, suferind un stop cardiac în minutul 70 al meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa. Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca l-au resuscitat mai bine de o oră, însă în zadar.

În vârstă de 26 de ani, fotbalistul camerunez a venit în iarnă la Dinamo, după ce jucase în cariera sa la Canon Yaounde, Le Mans, Rodez, Lausanne şi Cordoba. La ultima sa echipă fusese coechipier cu Florin Andone. Avea 2 selecţii în naţionala “Leilor neîmblânziţi”.

El a jucat 7 meciuri pentru Dinamo, marcând un gol, unul superb, în derby-ul cu Steaua.

Doctorul lui Dinamo, Liviu Bătineanu, se află la a doua tragedie din carieră, după decesul lui Cristi Neamţu, portarul Ştiinţei mort în Cipru la un antrenament.

Un alt camerunez care a decedat pe teren a fost Marc Vivien Foe, în 2003, la un meci din Cupa Confederaţiilor, Camerun – Columbia.

Alte tragedii pe terenul de fotbal în România: Vrăbioru (Astra Ploieşti, 1999, în timpul unui meci în Giuleşti), Hâldan (Dinamo, 2000, în timpul unui amical cu Olteniţa), nigerianul Henry (Delta Tulcea, 2012, în timpul unui amical la Baloteşti).

În străinătate: ungurul Feher (Benfica, 2004, în timpul unui meci cu Guimaraes), spaniolul Puerta (Sevilla, 2007, la câteva zile după ce se prăbuşise în timpul unui meci cu Getafe), italianul Morosini (Livorno, 2012, în timpul unui meci la Pescara).