Craiova încearcă redresarea rapidă

0
82

Alb-albaştrii îşi propun să demonstreze contra Reşiţei că eşecul de la Târgu Mureş a fost doar un accident

Eşecul de la Târgu Mureş a oprit atât seria victorioasă a Craiovei, care a cedat postua de lider, dar a şi zdruncinat încrederea fanilor în posibilităţile şi valoarea echipei lui Gabi Balint, care astăzi întâlneşte Metalul Reşiţa, o formaţie care în turul sezonului regulat s-a impus pe „Ion Oblemenco”, scor 3-1. La conferinţa de presă care a prefaţat întâlnirea de astăzi, reprezentanţii CSU au răspuns mai mult la întrebări care vizau eşecul cu ASA. „Şirul de 8 victorii a fost dărâmat cu o înfrângere ruşinoasă. Am pierdut pe mâna noastră, pe greşelile individuale care ne-au spulberat şi moralul. Probabil că ASA este o echipă mai bună decât noi dacă ne-a bătut de două ori. Daniel Stanciu aştepta de mult ocazia aceasta, să ne ironizeze, îl las să se simtă bine, asta este, acum e sus şi trăieşte momentul, dar în fotbal se poate întoarce roata. Jucătorii sunt apţi, motivaţi, au trecut cu bine peste înfrângere. Trebuie să fim pozitivi, să fim conştienţi că avem valoare să terminăm pe primele două locuri” a spus Gabi Balint. Directorul general Felix Grigore a adăugat: „Am pierdut de două ori cu ASA şi i-am bătut o dată, fiindcă egalul smuls de ei în tur a fost printr-un penalty inventat. Asta este, obiectivul nostru este să promovăm, nu să batem ASA. După sezonul regulat aveam 15 puncte în faţa lor şi acum ei sunt în faţă, din punctul acesta de vedere ASA este ca Făt Frumos, o victorie contează cât 5”. Bogdan Vătăjelu spune că el şi coechipierii săi au trecut peste eşecul din runda trecută şi aşteaptă revanşa: „Am uitat deja înfrângerea, ne concentrăm pe meciul cu Reşiţa şi pe obiectivul pe care-l avem. O să demonstrăm în retur că nu suntem cea mai slabă echipă din play-off, aşa cum am fost catalogaţi după acest meci”. Fundaşul stânga a vorbit şi despre jocul cu Reşiţa, al cărei căpitan a fost la victoria de pe „Ion Oblemenco”, din sezonul regulat, scor 3-1: „Reşiţa are o echipă mai închegată ca a noastră, joacă de 2 ani împreună. Au jucători de valoare, nu cred că s-a simţit plecarea mea, l-au adus pe Murgoci, a venit şi Opriţa în atac, sunt greu de învins, dar noi ne propunem victoria. În toamnă venisem la Craiova fără antrenor principal, fără presiune şi am jucat fotbal, ne-a ieşit totul atunci”. Gabi Balint se aşteaptă la un meci precum cel cu Bistriţa, adversarul fiind unul bine organizat: „Reşiţa este o echipă sârguincioiasă, disciplinată, care poate pune probleme, dar noi trebuie să dăm totul pentru victorie. Toate echipele joacă serios cu noi, dau totul ca să ne învingă. Faptul că ne luptăm acolo sus face ca celelalte echipe să fie agresive. Ne-am supărat fanii cu acest eşec şi trebuie să ne luăm revanşa. Probabil că promovarea se va juca până în ultima etapă”. Balint nu va conta în meciul cu Reşiţa pe Adrian Ionescu, mijlocaşul acuzând o accidentare la genunchi.

Pană: „O victorie la Craiova este perfect realizabilă”

Metalul Reşiţa vine după un eşec pe teren propriu cu CSM Rm. Vâlcea, echipă antrenată de Erik Lincar, cel care şi-a luat revanşa după meciul pierdut cu Craiova în faţa Reşiţei, în etapa a 3-a. Tehnicianul rosso-nerri-lor, Marian Pană, este convins că echipa sa se poate impune şi de această dată în Bănie: „Noi ne-am jucat şansa şi ne-o jucăm în continuare. Nu cred că sunt caraghios dacă spun că o victorie la Craiova, care din punctul meu de vedere e perfect realizabilă, ne-ar aduce iar în lupta pentru promovare. Le-am spus băieţilor să ţină capul sus, eu aşa voi face. Am încredere în băieţi, i-am văzut că sufereau în cabină după meciul cu Vâlcea. Le-am spus că dacă suntem bărbaţi adevăraţi ne odihnim, ridicăm capul, nu mergem acasă, la neveste, la copii şi batem la Craiova”. Reşiţa a terminat pe locul secund sezonul regulat, în spatele Craiovei. Dacă Vătăjelu îşi va întâlni fosta echipă, formaţia din Valea Domanului are în componenţă doi ex-craioveni, Vişan Creţu şi Daniel Opriţa, dar şi pe Andrei Vaştag, fiul fostului mare boxer Francisc Vaştag.

 

CS Universitatea – Metalul Reşiţa

Stadion: „Ion Oblemenco”, ora 18

Universitatea: Brac – Kitanovski, Ljubinkovic, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelannoite – Ganea, Pleşan, Ferfelea, Varga – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.

Reşiţa: Zimmermann – V. Creţu, Cr. Apostol, I. Tătaru, Murgoci – Enescu, Vaştag – O. Vasile (cpt.), Opriţa, I. Szabo – C. Stoica. Antrenor: Marian Pană.

 

Liga a II-a, seria a II-a, play-off, astăzi, ora 18

CS Universitatea – Metalul Reşiţa

FC Olt – CSM Rm. Vâlcea

Gloria Bistriţa – ASA Tg. Mureş

 

1. ASA Tg. Mureş       13        7          3          3          18-10   24

2. CS Universitatea     13        7          2          4          19-15   23

3. Gloria Bistriţa          13        5          5          3          14-12   20

4. CSM Rm. Vâlcea    13        4          4          5          13-14   16

5. Metalul Reşiţa         13        5          1          7          11-15   16

6. FC Olt Slatina         13        2          3          8          7-16     8

 

Seria I, play-off: CSMS Iaşi – Rapid (ora 15), ASC Bacău – ACS Berceni (ora 18), Unirea Slobozia – FC Clinceni (ora 18). Clasament: 1. CSMS Iaşi 26p, 2. Rapid 24p, 3. Unirea Slobozia 22p, 4. FC Clinceni 18p, 5. ACS Berceni 12p, 6. ASC Bacău 8p.