Serghei Lavrov vizită oficială în China

1
209

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov va fi mâine şi poimâine într-o vizită oficială în China, partenerul diplomatic şi economic cheie al Moscovei, în cadrul căreia va avea discuţii cu omologul său chinez Wang Yi. SUA rămân destul de îngrijorate de sprijinul economic şi industrial pe care China îl oferă Rusiei, a declarat recent un înalt oficial de la Casa Albă. De asemenea, secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, aflată în vizită la Beijing, încă de joi, a avertizat cu consecinţe semnificative companiile chineze care ar oferi ajutor Rusiei şi industriei ei de apărare în războiul din Ucraina. Într-un comunicat de presă purătorul de cuvânt al inisterului chinez de Externe, Mao Ning, a confirmat vizita oficială a lui Serghei Lavrov pe teritoriul chinez la invitaţia omologului său. Cei doi lideri, Serghei Lavrov şi Wang Yi, vor discuta o gamă largă de probleme legate de cooperarea bilaterală, precum şi de cooperarea pe arena internaţională. Este prevăzut şi un schimb de opinii aprofundat pe o serie de subiecte fierbinţi, ministerul rus de Externe citând criza ucrainiană şi situaţia din regiunea Asia-Pacific. China, care se prezintă ca o parte neutră în conflictul din Ucraina a devenit în ultimii 2 ani principalul partener economic al Rusiei, pledează pentru o înţelegere politică pentru a pune capăt războiului.

1 COMENTARIU

 1. Baba Yellen spune tîmpenii precum moș Biden!
  Într-un articol publicat în The Daily Stormer, Andrew Anglin are alt punct de vedere și citează pe Reuters:
  ,,Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat vineri că îngrijorările cresc cu privire la consecințele economice globale din cauza capacității de producție în exces a Chinei , ceea ce face ca problema să fie punctul central a patru zile de întâlniri economice cu oficialii chinezi.

  China este prea mare pentru a-și exporta drumul către o creștere rapidă și ar beneficia de reducerea capacității industriale în exces, care presează alte economii, a spus Yellen într-o declarație către o audiență de aproximativ 40 de reprezentanți ai Camerei de Comerț americane din Guangzhou.
  „ Supracapacitatea nu este o problemă nouă, dar s-a intensificat și observăm riscuri emergente în noi sectoare ”, a spus Yellen în centrul de export din sudul Chinei, Guangzhou, unde s-a întâlnit cu vicepremierul He Lifeng și cu guvernatorul provinciei Guangdong, Wang Weizhong.
  Yellen și alți oficiali ai administrației Biden sunt din ce în ce mai preocupați de supraproducția Chinei de vehicule electrice, panouri solare, semiconductori și alte bunuri care inundă pe piețele globale în fața unei scăderi a cererii pe piața internă a Chinei.”…
  ,,Mass-media de stat chineză a respins mesajul lui Yellen, spunând că este un exemplu de dublu standard.

  „ Deși este doar o economie de bază faptul că produsele excedentare caută în mod natural piețe în altă parte odată ce cererea internă este satisfăcută, iar națiunile occidentale au făcut asta de secole, când vine vorba de China, aceasta devine o „problemă de supracapacitate” care amenință lumea .” a spus China Daily.”.
  Deci, baba Yellen e disperară că se duce pe râpă economia,,altor țări,, inclusiv a SUA!
  Andrew Anglin,american zăbăuc de felul lui afrimă că…,, SUA și-au mutat toată producția în China pentru a economisi câțiva bănuți pe termen scurt, în timp ce și-au evidențiat propria economie pe termen mediu (pe termen lung nici măcar nu a fost luat în considerare).
  Acum, sunt șocați – șocați vă spun – cum China are acum cea mai mare bază de producție din lume…
  Continuați să ascultați propaganda în moarte cerebrală despre cum China se va prăbuși din cauza crizei locuințelor și despre cum au o „bombă cu ceas demografică” pentru că refuză să-și înlocuiască populația cu imigranți.”
  Cam ăsta ar fi adevărtul scop al vizitei în China al babei Yellen ! Se scufundă corabia…americanilor!

Comments are closed.