Craiova şi CFR, remiză pentru FCSB

0
232

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-0

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 20.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Donkor 6, Kelic 6, Tiago Ferreira 6 – Martic 6, Mateiu 6, Cicâldău 6, Bancu 6 – Mihăilă 5 (68 Bic) 5, Carlos Fortes 6 (75 Bărbuţ) 6 – And. Cristea 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Acka, Briceag, Fedele, Drăghici.

CFR Cluj: Arlauskis 6 – Manea 6, Vinicius 6, Boli 7, Camora 6 – Deac 7 (90 Peteleu), Bordeianu 6, Djokovic 6 – Păun 5 (64 Costache) 5, Omrani 7, Bud 7 (77 Moutinho). Antrenor: Dan Petrescu. Rezerve: Fernandez – Mureşan, Hoban, Ioniţă.

Arbitru: Marius Avram 7. Asistenţi: Ovidiu Artene, Marius Nicoară. Rezervă: Andrei Antonie.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Constantin Stătescu.

Craiova avea înainte de derby-ul cu CFR opţiunile clare: doar la victorie reintra în lupta pentru titlu, un eventual egal fiind util numai FCSB-ului. S-au duelat rivale care şi-au ales strategii diferite pentru acest campionat. Campionii şi-au păstrat lotul intact, alegând  performanţa. Au cucerit Supercupa, chiar în fieful oltenilor, sunt într-o poziţie excelentă de a-şi apăra titlul, chiar şi pentru Cupă mai păstrând ceva procente de calificare în finală. Craiova a preferat banii, vânzând tot ce a avut preţ, de astă-vară de vreo 14 milioane de euro. În aceste condiţii, mesajul „Craiova vrea campionatul” a părut cam deplasat. Nici măcar la păstrarea Cupei nu mai au prima şansă oltenii, într-un final de sezon sub aşteptări.

Deşi Mangia nu pare să accepte că are sabia lui Damocles deasupra capului şi spune că nu ia în calcul varianta demisiei, dar a trimis pe teren o formulă de „totul sau nimic”, un 3-4-2-1, cu Andrei Cristea flancat de Mihăilă şi Fortes în atac. Şi Dan Petrescu s-a dezis de stilul precaut şi, în lipsa lui Ţucudean, a jucat cu Bud în faţă, de care i-a lipit pe Omrani şi Păun.

Liderul şi-a expus colţii din start, cu Omrani speculant, dar nu până la capăt, la schema inteligentă pusă în practică la primul corner. Apoi meciul a intrat în stand-by, fiecare aşteptând gafa celuilalt. Când s-a încheiat primul sfert de oră, gazdele au reclamat penalty, la un henţ evident al lui Bordeianu, dar nu şi pentru Avram, inamicul declarat al oltenilor. În compensaţie, centralul l-a iertat pe Bancu de al doilea galben, la un henţ intenţionat la centrul terenului.

Cicâldău a fost primul care l-a solicitat pe Arlauskis, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, respinsă cu probleme de baltic. Deac a ripostat tot din fază fixă, dar Pigliacelli a fost prompt la prima bară. Cristi Bud a ratat cea mai mare ocazie a primei părţi, chiar înainte de pauză, când alunecarea sa pe 6 metri a înălţat mingea peste bară.

În partea secundă s-a observat şi mai clar că Petrescu şi-a odihnit titularii în Cupă, oaspeţii creând presiune şi având ocaziile de a tranşa meciul. Omrani i-a simţit nesincronizaţi pe Donkor şi Pigliacelli, a găsit soluţia ideală, lobul, dar nu a prins şi poarta. Bordeianu şi Deac au încercat poarta şi de la distanţă, dar nu suficient pentru a deschide scorul. Nici soluţia loviturii de cap n-a funcţionat, la reluarea lui Bud, pe lângă poartă.

Campioana a fost mai periculoasă în derby, dar n-a speculat în Bănie şansele de a câştiga. Gazdele nu şi-au creat nicio ocazie de gol tot meciul, iar Mangia nici măcar nu a efectuat toate schimbările, deşi era evident că avea destui titulari epuizaţi. A rezultat o remiză cu care Craiova se mai păcăleşte un pic că rămâne în lupta pentru titlu, dar care e folositoare doar FCSB-ului, care se poate apropia la 3 puncte de campioană înaintea meciului direct.