Astăzi şi mâine, la Craiova: Concursului Interjudeţean de Chimie “I.G. Murgescu”

0
62

Universitatea din Craiova prin Departamentul de Chimie din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii, Fundaţia „I. G. Murgescu” şi Societatea de Chimie organizează, timp de două zile, astăzi şi mâine, prima ediţie a Concursului Interjudeţean de Chimie “I.G. Murgescu”. Evenimentul beneficiază de sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene din patru judeţe ale Regiunii Sud-Vest Oltenia (Dolj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea), în temeiul protocoalelor de colaborare încheiate între acestea şi Universitatea din Craiova la începutul acestui an.

În competiţie sunt înscrişi elevi din judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, iar în total se vor întrece 13 echipe. Adolescenţii participanţi sunt finalişti ai etapei judeţene  a  Concursului de Chimie “I.G. Murgescu”.

Elevii vor susţine o probă teoretică cu o durată de două ore şi o probă practică.  Toţi participanţii vor primi diplome, iar cei care se vor clasa pe primele locuri şi care vor să urmeze cursurile universitare în domeniul Chimiei la Universitatea din Craiova sunt scutiţi de taxa de înscriere la concursul de admitere organizat de Departamentul de Chimie, indiferent de anul în care vor avea examenul de admitere.

Concursul este organizat în vederea atragerii elevilor, cu înclinaţii şi aptitudini pentru studiul Chimiei, la Universitatea din Craiova şi informarea acestora cu privire la oferta educaţională a Departamentului de Chimie.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, ora 13:30, în Amfiteatrul BB 309, str. Calea Bucureşti, nr.107, la sediul Departamentului de Chimie.