A “gustat” libertatea o săptămână: Cercetat în Italia pentru proxenetism şi judecat în Craiova pentru trafic de minori

1
116

În urma unei acţiuni efectuate joi, pentru depistarea persoanelor date în urmărire, poliţiştii au reţinut un doljean pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare. Bărbatul, Constantin Cincu, de 31 de ani, are doar o săptămână de când a fost eliberat din Penitenciarul Craiova, în baza deciziei Curţii de Apel Craiova şi este judecat, împreună cu un alt bărbat, pentru trafic de minori.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 1 Craiova, în urma activităţilor specifice întreprinse, au reuşit să-l prindă pe Constantin Cincu, de 31 de ani, din Coţofenii din Faţă. “Doljeanul a fost dat în urmărire la nivel internaţional de autorităţile judiciare italiene, care au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, fapte comise în perioada septembrie – octombrie 2011, pe teritoriul Italiei”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Constantin Cincu a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Ieri după-amiază acesta a fost prezentat Curţii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă în vederea extrădării. Culmea este că aceeaşi instanţă a respins, în urmă cu aproximativ o săptămână, mai exact pe 31 martie a.c., recursul formulat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împotriva deciziei Tribunalului Dolj de revocare a măsurii arestării preventive a lui Constantin Cincu zis “Edi” şi Dănuţ Constantin zis “Giovani”, de 34 de ani, din Filiaşi. Cei doi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, anul trecut, în noiembrie, de procurorii craioveni din cadrul DIICOT pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori. În acel dosar procurorii au reţinut în sarcina lor faptul că au profitat de naivitatea unei minore din comuna Argetoaia şi au dus-o în Germania, cu intenţia de a o plasa într-un bordel însă, pentru că legislaţia din acest stat este foarte strictă în privinţa minorilor, au ajuns în Italia, unde au forţat-o să practice prostituţia la stradă, banii încasaţi intrând în buzunarele lor. Constantin Cincu a fost reţinut pe 27 octombrie 2011, de ofiţerii BCCO Craiova, chiar în ziua în care acesta revenise în ţară, cel mai probabil din Italia, având în vedere că este cercetat şi acolo pentru fapte similare celor de care este acuza şi judecat la Craiova.

Tot joi, poliţiştii Secţiei Rurale Nr 11 Bechet i-au reţinut pe Constantin Mîrzescu, de 37 de ani, din comuna Sadova, condamnat, printr-o sentinţă rămasă definitivă, la cinci ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de proxenetism, şi pe Anişoara Mîrzescu de 43 de ani, din aceeaşi localitate, condamnată la doi ani închisoare pentru proxenetism. În plus, poliţiştii Secţiei Rurale Coşoveni l-au introdus în arestul IPJ Dolj pe Cristi Baciu, de 32 de ani, din comuna Rojişte, condamnat şi el la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

1 COMENTARIU

Comments are closed.