Mircea Guţă de la Calafat nu mai vrea la UNPR şi candidează din partea PNL

0
716

Vineri, 30 martie a.c., Ion Prioteasa copreşedintele USL Dolj, în prezenţa a 100 de persoane anunţa, candidatul Uniunii la Primăria Calafat, în persona lui Emil Popa. „Domnul Emil Popa, care va candida la Primăria Calafat şi cu sprijinul colegilor liberali, deci în numele USL, este omul de care calafetenii au nevoie şi în care eu îmi pun toată încrederea. Împreună vom face o echipă pentru Calafat, un loc de care eu mă simt foarte legat”, declara Ion Prioteasa la Calafat. La o săptămână distanţă, liberalii s-au sucit, şi au trimis presei un comunicat, prin care anunţă că vor avea drept candidat la Primăria Calafat pe actualul primar Mircea Guţă, care anunţase în câteva rânduri că a trecut la UNPR. 

Mircea Guţă

Toată presa craioveană a primit vineri, 6 aprilie a.c., un comunicat din partea Biroului de Presă al PNL Dolj, semnat de primarul oraşului Calafat, Mircea Guţă care anunţă că va fi candidatul liberalilor la Primăria Calafat: “În anul 2008, atât la alegerile locale, cât şi alegerile parlamentare, cetăţenii Municipiului Calafat au acordat, în majoritatea lor, încredere candidaţilor Partidului Naţional Liberal. Am urmărit, în exercitarea mandatului meu de primar, să confirm prin activitatea mea această încredere. Interesul cetăţenilor din Calafat a fost politica mea şi sunt decis să rămân consecvent acestei devize. Am fost deschis la dialog cu orice forţă politică ce s-a arătat dispusă să sprijine proiectele mele şi aşa voi rămâne în continuare. Acest dialog nu poate implica însă schimbarea apartenenţei mele politice şi am încredere că Partidul Naţional Liberal, imediat ce va reveni la guvernare, împreună cu partenerii de la USL, va sprijini fără ezitare proiectele administraţiei locale din Calafat. În consecinţă, declar că atât eu, cât şi echipa de consilieri liberali pe care o conduc, vom candida la alegerile locale din 10 iunie 2012 ca membrii ai Partidului Naţional Liberal”.

Ion Prioteasa: „Noi credem că domnul Emil Popa are cele mai mari şanse”

Se pare că acest comunicat de presă i-a luat prin surprindere pe social-democraţii doljeni. Prezent într-o emisiune la un post local preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, copreşedinte al USL Dolj , a afirmat că PSD va merge la Clafat cu Emil Popa, dacă Mircea Guţă va candida din partea PNL Dolj: „Chiar dacă domnul Mircea Guţă va candida din partea PNL, noi credem că domnul Emil Popa are cele mai mari şanse”. Deşi vineri, preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu a fost prezent la sediul partidului, unde a purtat discuţii cu Mircea Guţă, nu a dorit să vină în faţa presei, pentru a vorbi despre această chestiune, preferând să trimită un comunicat. Nici Mircea Guţă nu a vorbit cu presa, deşi deputatul Ionuţ Stroe, avea conferinţă de presă la ora 13.00.

„Orice construcţie sănătoasă bazată pe trădări nu poate rezista”

Întrebat ce părere are despre revenirea lui Mircea Guţă în partid şi de lăsarea în ofsaid a partenerilor din Uniune, Ionuţ Stroe a declarat că de fapt acesta nu plecase niciodată, ci că doar a încercat să rezolve anumite problemele ale localităţii purtând discuţii cu partide din zona actualei puteri. “Nu ştiu dacă domnul Ion Prioteasa ştie de opţiunea primarului de la Calafat, Mircea Guţă, de a candida din partea PNL, dar s-a speculat foarte mult în ultimele luni de zile în legătură cu trecerea unor primari la UNPR. Mircea Guţă nu a fost niciodată acolo în adevăratul sens al cuvântului, mai degrabă au fost nevoi ale administraţiei locale care îşi puteau găsii soluţionări în zona actualei puteri. Pe de altă parte, cum şi în ce fel se va stabilii candidatul USL la Calafat viitorul apropiat ne-o va arăta. Până una alta Mircea Guţă ca de altfel mulţi alţii, şi-a manifestat această dorinţă de a nu urca într-o corabie care va eşua în cel mai scurt timp. Se vede foarte clar hemoragia actualei puteri, faptul că există foarte mulţi oameni nemulţumiţi, care manifestă disperare, unii chiar neputinţă, lupta elecorală pentru actualul guvern este  ca şi pierdută”, a declarat Ionuţ Stroe. Totuşi, tânărul deputat liberal, Ionuţ Stroe, a ţinut să precizeze că nu este de acord cu această politică a trădării: „Mediul politic din România din ultimii ani s-a bazat pe încurajarea trădării. Orice om educat ştie foarte clar că orice construcţie sănătoasă bazată pe trădări nu poate rezista. Îmi manifest totala dezaprobare faţă de orice mişcare de acest gen”.