DERBY-UL SUFERINZILOR

0
70

UNIVERSITATEA CRAIOVA – PANDURII TÂRGU JIU

Stadion: „Ion Oblemenco”, astăzi, ora 19:30 – DIGISPORT.

Formaţii probabile

UNIVERSITATEA: Silviu Lung junior – Dănănae, Zoro, D. Lopes, Buşu – Prepeliţă, D. Stoica, Wendel, Gângioveanu – Subotici, Fl. Costea. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

PANDURII: Mingote – Popete, Viera, Chiricheş, Grecu – Apostu, Vranjes, Pintilii, Nistor – Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Arbitri: Robert Dumitru (Braşov) – Paul Dimancea (Constanţa), Bogdan Hârlab (Braşov).

Observatori: Tudor Constantinescu, Mihail Mircea (ambii din Bucureşti).

Laurenţiu Reghecampf

În urma unui joc inexplicabil de slab, Universitatea Craiova a pierdut de-o manieră categorică etapa trecută în deplasarea de la Sportul Studenţesc, înfrângerea suferită în compania „lanternei roşii” fiindu-i fatală lui Nicolo Napoli, italianul aflându-se la a treia debarcare de la cârma echipei fanion a Olteniei. Adus în regim de urgenţă la conducerea băncii tehnice, Laurenţiu Reghecampf promite marea cu sarea şi este ferm convins că Ştiinţa nu va retrograda pentru a doua oară în istoria şi aşa zbuciumată a sa, însă, pentru a-şi îndeplini obiectivul, elevii săi vor trebui să nu se mai afunde în clasament, un prim şi important pas putându-l face în această seară, când pe stadionul „Ion Oblemenco” va poposi Pandurii Târgu Jiu. O altă formaţie ce se zbate să scape de retrogradare, dar care are un moral mult mai bun după importanta victorie obţinută pe teren propriu în compania campioanei CFR Cluj-Napoca. În afară de mult aşteptata victorie, suporterii îşi doresc să vadă şi o schimbare de mentalitate a „alb-albaştrilor”, la prima sa conferinţă de presă tânărul şi lipsitul de experienţă antrenor promiţând că se va ocupa în mod special de acest aspect. „A venit vremea să mai jucăm şi fotbal. Ne aflăm într-o situaţie destul de dificilă, lumea este conştientă de acest lucru şi sperăm ca, de la meciul cu Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Craiova să arate altfel. Este momentul să schimbăm mentalitatea fotbaliştilor, să înţeleagă că joacă la o echipă cu tradiţie, să respecte oamenii care vin la stadion şi să facă tot ceea ce pot ca să câştige. Mă bazez pe valoarea băieţilor, pe tradiţia clubului, sunt conştient că lucrul acesta o să-i oblige pe jucători. Trebuie să formăm o echipă în care toţi fotbaliştii să aibă acelaşi ţel. Rezultatele de până acum arată căci ceva nu a fost în regulă”, a afirmat Laurenţiu Reghecampf, noul antrenor al Universităţii Craiova.

Grigoraş, băiat de oraş

Cu toate că este conştient că o victorie cu Universitatea Craiova i-ar mai diminua din serioasele emoţii ale retrogradării, tehnicianul gorjenilor spune că s-ar mulţumi şi cu o remiză în confruntarea din această seară de pe stadionul „Ion Oblemenco”. „E un derby al suferinţei, dar e o încrâncenare mare de tot, un meci foarte important. Nu ascund faptul că mi-ar conveni şi un rezultat de egalitate, asta ar însemna că îi ţinem pe craioveni sub noi în clasament. Însă asta ar trebui cumulat cu o victorie cu Victoria Brăneşti. Şansele noastre cresc în acest caz, dar să nu ne gândim încă la partida de duminică. Să pregătim duelul cu Universitatea Craiova foarte bine… Îmi pare rău că l-au schimbat pe Nicolo Napoli înaintea duelului cu noi. Orice schimbare de antrenor poate să aducă un beneficiu. E o presiune, o situaţie mai delicată, o nesiguranţă destul de mare la Universitatea Craiova, cei de acolo şi-au cam pierdut încrederea, după atâtea partide fără victorie şi după ce au ajuns la retrogradare”, a declarat Petre Grigoraş.

Vicenţiu Neagoe

Până şi „Vice” a plecat!

Sătul de instabilitatea existentă de o bună perioadă, ofiţerul de presă al Universităţii Craiova şi-a înaintat demisia zilele trecute, însă despărţirea de echipa al cărei înfocat suporter este, s-a făcut cu mari regrete! „Sincer, s-a rupt ceva din mine, parcă mi-a murit cineva drag, aşa m-am simţit la despărţirea de Universitatea Craiova, dar până la urmă aşa am crezut de cuviinţă că e mai bine. Dragoste cu sila nu se poate!”, a afirmat Vicenţiu Neagoe. Venit la Ştiinţa în urmă cu vreo patru ani, în afară de ofiţer de presă al clubului pe care-l iubeşte necondiţionat, Vicenţiu Neagoe a mai ocupat funcţiile de director executiv şi director al departamentului de relaţii publice, colaborarea cu reprezentanţii mass-media locale bazându-se pe sinceritate şi respect reciproc, lucruri mai puţin întâlnite în zilele noastre!