Craiovenii, chemaţi să-şi sterilizeze gratuit câinele din curte

0
51

Asociaţia „Speranţă pentru animale” din Craiova, în colaborare cu Clinica Veterinară „Family Vet” pornesc, luna viitoare, campania de sterilizare a câinilor cu stăpân. În perioada 15-25 mai, craiovenii, posesori de câini îşi pot duce animalele la Aerodromul Sportiv Craiova pentru sterilizare gratuită. Prin intermediul proiectului „Sterilizează-ţi gratuit câinele”, susţinut financiar de organizaţia „Romania Animal Rescue” din SUA, 1.200 de patrupezi vor beneficia de sterilizare, deparazitare externă, vaccinare şi crotaliere.

Situaţia câinilor fără stăpân a adus de fiecare dată în contradicţie iubitorii de animale, aflaţi în căutarea unor soluţii pentru ca necuvântătoarele să-şi găsească locul, cu cetăţenii care au simţit pe pielea lor colţii îndârjiţi sau cărora le teamă de o posibilă agresiune din partea maidanezilor. Numărul câinilor care hoinăresc prin cartierele craiovene e în continuă creştere. La fel şi numărul plângerilor venite din partea persoanelor muşcate pe stradă. Reprezentanţii asociaţiei spun că majoritatea câinilor comunitari din oraş sunt abandonaţi în stradă de oamenii care nu împiedică reproducerea lor, dar nici nu păstrează puii.

„Câinii fără stăpân sunt o  problemă atât pentru noi, iubitorii de animale, cât şi pentru cei ce se tem că vor fi muşcaţi pe stradă. Cu toţii am fi mai liniştiţi dacă nu i-am vedea în număr atât de mare pe străzi. Atât timp cât oamenii cu un câine în curte nu au o cultură de îngrijire a animalului de casă, numărul câinilor comunitari nu va scădea, pentru că i-am văzut cu ochii mei abandonând puii la colţ de stradă. Peste 5.000 de câini au fost sterilizaţi până în acest moment de autorităţile locale şi ONG-uri, deci nu se poate spune că nu s-a făcut nimic în acest sens, dar e timpul să acţionăm asupra cauzei ca schimbăm efectul şi trecem la sterilizarea câinilor din curţi”, a spus reprezentanta Asociaţiei „Speranţă pentru Animale” Craiova, Oana Popescu.

În jur de 5.000 de fluturaşi vor fi împărţiţi în tot oraşul pentru ca oamenii să afle la timp de acţiune şi să vină cu patrupedul la maratonul de sterilizări. În cazul în care numărul celor ce se vor prezenta nu va ajunge la 1.200, voluntarii asociaţiei, împreună cu serviciul de Ecarisaj vor ieşi în stradă pentru a căuta câini fără stăpân care să fie sterilizaţi.