Craiova va organiza Concursul Naţional de Chimie „Petru Poni”

0
230

În perioada 18-21 aprilie 2011 se va desfăşura la Craiova etapa naţională a Concursului de Chimie “Petru Poni ”,ediţia a II-a, pentru elevii de la filiera tehnologică. Vor participa aproximativ 300 de elevi, selecţionaţi în urma etapei judeţene, şi cadre didactice însoţitoare.

Competiţia se va deschide, în mod festiv, luni, 18 aprilie a.c., la Filarmonica “Oltenia” din Craiova. Concursul constă într-o proba scrisă, care se va desfăşura pe 19 aprilie la Colegiul Naţional Economic “Gheorghe Chiţu”, şi o probă practică, pe 20 aprilie, la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi Căi Ferate Craiova şi la Colegiul Tehnic “C.D. Neniţescu”. Pe 21 aprilie, la sediul ISJ Dolj va avea loc festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut punctaje bune şi au reuşit să se califice. Lucrările vor fi corectate de o Comisie Centrală, formată din 30 de membri desemnaţi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Preşedintele Comisiei Centrale a Concursului de Chimie “Petru Poni” va fi prof. univ. dr.Cezar Spînu, decanul Facultăţii de Chimie din Craiova, iar vicepreşedinte comisiei –  prof. Daniela Bogdan, inspector general MECTS.

Elevii craioveni care au participat la prima ediţie a concursului au obţinut rezultate deosebite la etapa naţională, clasând judeţul Dolj pe primul loc. Cele trei eleve care s-au clasat pe podium sunt de la Grupul Şcolar de Transporturi Auto Craiova: Claudia Alexandra Mic (clasa a X-a, profesor îndrumător Dana Băjău) – premiul I, Oana Camelia Mic – premiul I şi Mirela Vali Cazan –  premiul al III-lea, ambele în clasa a XI-a, pregătite de prof. Gheorghe Mihalcea.