Ivan, voluntar MVP

0
106

Universitatea Craiova – FC Voluntari 3-0

Au marcat: Ivan 32, 50, Nuno Rocha 70.

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 3.000.

Universitatea Craiova: Straton 7 – Dumitraş 7, Acka 7, Kay 7, Vătăjelu 7 – Madson 7, Zlatinski 7 – Bancu 7 (70 R. Petre) 6, Nuno Rocha 7, Ivan 9 (83 Ciocoteală) – Măzărache 7 (66 Herghelegiu) 6. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

FC Voluntari: Balauru 5 – Filipov 4, Novakovici 5, Ţâru 5, Barna 5 – Moke 5 – Alcenat 4, L. Rus 5, H. Kone 6 (83 Novac), L. Iorga 5 (58 Enceanu) 5 – Voduţ 6 (51 Chitoşcă) 5. Antrenor: Ionel Ganea.

Arbitru: Marius Avram 7.

Cartonaşe roşii: Filipov 40, Alcenat 44.

Cu o dublă şi un assist, atacantul de 19 ani a rezolvat aproape de unul singur meciul cu FC Voluntari, echipă care a jucat în dublă inferioritate numerică repriza secundă

Start nebun de play-out în Bănie, Craiova şi Voluntariul nu s-au tatonat şi au trecut direct la ocazii. Măzărache le-a irosit pe primele două în debut, speriindu-se de Balauru. Atacantul a greşit reluarea cu capul la centrarea lui Ivan şi a nimerit portarul advers la o lansare perfectă a lui Rocha pentru deschiderea scorului. Ilfovenii au ripostat temeinic, cu o bară de la 25 de metri a lui Alcenat, haitianul jucând mijlocaş la debutul pentru Voluntari. N-a fost timp de respiro şi Ivan a străpuns defensiva adversă pe centru, dar n-a prins poarta de la marginea careului mare. Straton a intrat şi el în joc, respingând de sub bară diagonala periculoasă a lui Kone. Seria ratărilor a încheiat-o Ivan, cu o execuţie care-i mai aşează o bilă albă pentru Euro 2016: preluare, răsucire şi şut de la 20 de metri în dreapta lui Balauru. Cea mai spectaculoasă repriză a Craiovei de la meciul cu Dinamo s-a încheiat cu bara lui Nuno Rocha, într-un moment în care Voluntariul avea dublă inferioritate. Filipov a primit roşu direct după o intrare cu talpa ridicată la Vătăjelu, iar Alcenat a recepţionat al doilea galben după ce l-a îmbrăţişat pe Ivan, care se lansase într-o cursă teribilă către poarta lui Balauru.

Ivan, one man show

Aşa cum era firesc, repriza secundă s-a jucat doar în jumătatea Voluntariului. Ivan şi-a continuat show-ul şi după pauză, speculând serviciul ideal al lui Măzărache pe 6 metri pentru 2-0. Craiova a continuat să preseze, dar Măzărache a ratat mingea centrată prin faţa porţii goale. Ivan şi-a trecut în cont şi un assist, deviind spectaculos peste linia defensivă a oaspeţilor pentru reluarea directă, cu stângul, a lui Nuno Rocha, care a făcut 3-0. Cu liniştea asigurată, oltenii au forţat debutul altor doi jucători din generaţia lui Ivan, Robert Petre şi Cosmin Ciocoteală primind cadou, la 18 ani, primele minute pentru prima echipă a Craiovei.

Decarul Beldeanu a dat lovitura de start

Lovitura de începere a meciului Craiova – Voluntari a fost dată de gloria Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu, care a împlinit 65 de ani cu o zi înainte de meci. Cel alintat „Vulpea” a purtat un tricou cu numărul 10 şi a fost aclamat de cei 3.000 de spectatori.

Aurică Beldeanu a ajuns la Universitatea Craiova în 1976, din divizia B, de la CSM Reşiţa. A jucat în tricoul alb-albastru al Știinţei timp de 9 ani. Are în palmares două titluri de campion al României şi patru Cupe ale României cu Universitatea. În Liga I are 354 de apariţii şi 78 de reuşite, iar în Europa a jucat pentru Știinţa în 28 de meciuri, marcând de 5 ori, golul de la Leeds în victoria cu 2-0 a Craiovei Maxima, rămânând celebru.