Ponta şi Blejnar continuă să se acuze reciproc, prin scrisori sau în emisiuni tv

0
138
Victor Ponta

Preşedintele PSD,Victor Ponta, i-a cerut, luni, premierului Mihai Răzvan Ungureanu, să-l schimbe pe Sorin Blejnar de la conducerea ANAF. Motivul invocat de Ponta este acela că Blejnar ar fi folosit instituţia într-o bătălie politică contra lui şi, ca atare, se face vinovat de abuz în serviciu. În replică, şeful ANAF susţine că nu duce nici un fel de „război” cu liderul PSD şi îl ameninţă pe acesta cu dezvăluiri legate de finanţarea raliurilor. „M-am obişnuit cu acţiunile mediatice ale domnului Ponta. Pentru mine este o mare surpriză. Ştiam că de profesie este jurist. Trebuia să ştie domnul fost procuror… E greu să fii procuror după ce ai lucrat 2-3 luni în Procuratură. Vechimea se calculează de la vreo 5 ani în sus. Abuzul în serviciu rămâne definitiv atunci când o instanţă se pronunţă. Ceea ce vorbeşte Ponta doar în mintea lui este vorba despre un abuz în serviciu. Nu am nici o condamnare a unei instanţe care să spună că am săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu. Prin urmare, nu e un abuz în serviciu. (…) Poate să mă dea în judecată. În instanţă o să prezint faptul că, în perioada anilor 2008, 2009, 2010, o societate comercială cu singur asociat unic, pilotul lui Ponta, a plătit şi a pus cu titlu gratuit la dispoziţia lui Ponta şi la dispoziţia lui Keleti bunuri ale societăţii şi servicii ale societăţii pentru a le finanţa hobby-ul, respectiv participarea la raliu. Nu există nici un fel de război. Eu nu am o dispută cu domnul Victor Ponta, eu am treabă cu contribuabilul Victor Ponta, care a primit nişte bunuri şi servicii de la o societate comercială cu sediul în Cluj, vreo 300.000 de dolari în vreo trei ani, pe care i-a folosit pentru a participa…(…) Orice sumă care e folosită de o societate comercială într-un sens contrar obiectului de activitate este o sumă care se impozitează. Firma nu este pentru raliuri. O societate comercială nu poate fi pentru raliuri. O asociaţie sportivă poate să fie pentru raliuri”, a spus Sorin Blejnar.

Liderul PSD, Victor Ponta, i-a trimis, luni, o scrisoare deschisă premierului Ungureanu, asigurându-l că îi va trimite şi documentele primite de la Agenţia Naţională de Integritate, care demonstrează că nu a avut nici un avantaj necuvenită „Îi voi spune premierului că are în subordine un funcţionar care a comis abuzuri şi pe care cred că domnul Ungureanu, dacă doreşte cu adevărat şi are puterea, va trebui să îl schimbe”, a afirmat preşedintele PSD luni.

Invitat, luni seara, la TVR, premierul Ungureanu a susţinut că nu va ezita să îl demită din funcţie pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, dar numai dacă veniturile bugetare obţinute din combaterea evaziunii fiscale nu se vor apropia măcar de limita stabilită, de 1,5% din PIB. „În funcţie de felul în care această ţintă este măcar în apropierea efortului, voi judeca şi calitatea actului de decizie şi a execuţiei în interiorul structurii la care v-aţi referit(n.r. – ANAF). Sunt cât se poate de ferm cu chestiunea aceasta şi, repet, nu am o frână politică şi nu ezit în nici un moment ca de la ministru până la ultimul secretar de stat, până la directorii de deconcentrate, să acţionez exact în acelaşi fel, chirurgical şi fără să am un calcul în spate”.