Angajaţii CFR vor avea dreptul de a amenda cumpărătorii de fier vechi

1
158

Personalul CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă va avea dreptul să aplice amenzi pentru achiziţia, de la persoane fizice, a metalelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară, conform unei prevederi care se re regăseşte într-un ordin al ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare.

“Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor de către personalul celor trei companii feroviare se fac, potrivit ordinului de ministru, în baza unei autorizaţii de control emise de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii”, se arată într-un comunicat al instituţiei. Astfel, achiziţia materialelor feroase şi neferoase utilizate în activitatea feroviară este sancţionată cu amendă de la 20.000 lei la 40.000 de lei, potrivit unei ordonanţe de urgenţă emise anul trecut de Guvern cu scopul reducerii numărului furturilor şi al accidentelor. În cazul în care cumpărătorul este o firmă specializată în colectarea deşeurilor industriale reciclabile, acesteia i se anulează, în plus, autorizaţia de colectare. Pe lângă amenda contravenţională, legislaţia prevede plata unui tarif cu titlu de tarif de despăgubire, în cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare respective, şi a manoperei aferente. Banii din despăgubiri sunt folosiţi pentru activitatea de reparaţii, modernizare şi investiţii în infrastructură feroviară sau material rulant.

1 COMENTARIU

  1. Un Ordin al ministrului TI nu poate avea consecinte juridice asupra unor terte persoane! O asemenea contraventie va fi anulata de instanta.

Comments are closed.