DE ŞASE PUNCTE!

0
239

Florin Costea

UNIVERSITATEA CRAIOVA – VICTORIA BRĂNEŞTI

Stadion: „Ion Oblemenco”, astăzi, ora 18:00 – GSPTV.

Formaţii probabile

UNIVERSITATEA: Silviu Lung jr. – Buleică, Zoro, Gugu, W. Lopez – Prepeliţă, D. Stoica, Alex. Ologu – M. Costea, Subotic, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

VICTORIA: Stoicescu – Maghici, Bar, Marincău, Nicola – Fl. Petre, Ispir, Novac, Todoran, Avram – C. Coman. Antrenor: Ilie Stan.

Arbitri: Teodor Crăciunescu (Râmnicu Vâlcea) – Eduard Dumitrescu (Piteşti), Adrian Ghinguleac (Bucureşti).

Observatori: Stan Prodan (Alexandria), Nicolae Pantea (Bucureşti).

 

Cu italianul Nicolo Napoli pe banca tehnică, Universitatea Craiova a debutat cu stângul în noul an, fiind învinsă runda trecută, pe teren propriu, ce-i drept la limită, cu scorul de 1-0, de rivala Steaua Bucureşti. Aflaţi undeva în subsolul clasamentului, „alb-albaştrii” speră din tot sufletul să dreagă busuiocul în această seară, când, tot în faţa propriilor suporteri, vor da piept cu Victoria Brăneşti, formaţie ce nu le trezeşte amintiri deloc plăcute, în tur trupa pregătită de Ilie Stan contabilizând cele trei puncte puse la bătaie. Perfect conştient de situaţia în care se află echipa fanion a Olteniei, antrenorul peninsular recunoaşte că duelul de astăzi este unul de şase puncte, în afară de obţinerea victoriei mai sperând ca suporterii să vină în număr cât mai mare pentru a pune presiune pe incomodul adversar. „Ne aşteaptă un meci foarte greu împotriva unei echipe care aleargă mult, o echipă care face presing tot timpul. Băieţii sunt pregătiţi să câştige această partidă. Am pierdut nemeritat cu Steaua Bucureşti, de data aceasta trebuie să ne impunem cu Victoria Brăneşti într-o confruntare de şase puncte. Consider că este vital acest joc. În acest moment, campionatul este oarecum dezechilibrat, sunt şase formaţii care se luptă pentru campionat şi zece pentru evitarea retrogradării. Avem probleme de efectiv, ne lipsesc trei jucător, Ovidiu Dănănae, David Lopes şi MădălinCiucă, însă am soluţii să-i înlocuiesc, sunt sigur căci cei care vor intra vor face un joc bun. Nu m-am decis asupra formulei de start, abia în ziua duelului voi hotărî pe cine voi introduce în teren. Aşteptăm şi la aceast întâlnire multă lume la stadion, pentru că trebuie să vină alături de echipă, avem mare nevoie de sprijin. Sunt fericit şi le mulţumesc celor care au venit pe acel frig la derby-ul cu Steaua Bucureşti”, a afirmat tehnicianul Nicolo Napoli.

Şase victorii pentru a nu retrograda

În opinia preşedintelui Aurică Ţicleanu, pentru a nu retrograda, Universitatea Craiova are nevoie de şase victorii, prima din acest an sperând să se înregistreze cu Victoria Brăneşti. „Celor de la Victoria Brăneşti le ajunge cu penalty-urile, au scos destule, să se mai oprească şi ei! Serios vorbind, acesta e un amănunt de care ţinem cont, la nivelul acesta detaliile fac diferenţa. Sunt lucruri care îţi fac viaţa grea, iar noi exact de asta nu mai avem nevoie în acest moment. Va fi nevoie de un presing avansat pentru a-i ţine departe pe jucătorii Victoriei Brăneşti de careul nostru, iar clasa superioară a fotbaliştilor Universităţii Craiova trebuie să facă diferenţa. Ne trebuie minimum şase victorii ca să rămânem în prima ligă, acesta e obiectivul nostru din retur”, a declarat Aurică Ţicleanu.

Încredere în Florin Costea

Cu toate că a ratat cu seninătate mai ales în prima repriză a partidei cu Steaua Bucureşti, atacantul Florin Costea se bucură de toată încrederea antrenorului peninsular Nicolo Napoli. „Mai sunt 15 etape de disputat, echipa noastră va creşte de la meci la meci, să nu uităm că în această iarnă au existat multe schimbări în lot, plus problemele pe care le-am avut în ultimele două săptămâni, din cauza zăpezii. Nu sunt supărat pe Florin Costea pentru acele ratări din meciul cu Steaua Bucureşti, am încredere în el că va reveni la forma din trecut, să ne amintim că vine după o perioadă mare de accidentare şi are nevoie de timp”, a spus Nicolo Napoli.