Victor Ponta a atacat decizia preşedintelui Iohannis de a-l propune pe Ludovic Orban în funcţia de prim ministru

0
147

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că nu este de acord cu propunerea preşedintelui Klaus Iohannis în ceea ce privelte numirea lui Ludovic Orban pentru postul de prim ministru al României.

„E o chestie neserioasă să propui un premier pe care nu îl susţine nimeni. (…) Aştept să văd dacă domnul Orban are voturile necesare să fie prim-ministru, dar înţeleg că nu îl votează nimeni. (…) Nu vi se pare totuşi ridicol să propui un prim-ministru pe care nu îl votează nimeni? E o premieră în istoria mondială, nu doar a României”, a spus politicianul la Realitatea Plus.

Totodată, Victor Ponta consideră propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis „un fake” și crede că la Cotroceni se născocește un plan pentru declanșarea alegerilor anticipate.

“E posibil, dar nu vreau să vorbesc eu despre ce vor face domnii Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean, preşedinţii celor două camere, însă am înţeles din declaraţiile lor publice că vor folosi prerogativa legală pe care o au, – aceea de a sesiza Curtea Constituţională. Din punctul meu de vedere, sesizarea ar fi corectă acum, după nominalizare, pentru că, dar asta o să decidă Curtea Constituţională, nu poţi să nominalizezi un candidat la funcţia de prim-ministru care nu are niciun suport politic, niciun partid care să anunţe că îl votează. (…) Nu există niciun partid care să îl voteze pe Orban: PNL a anunţat că nu îl votează, USR nu îl votează, noi nici atât. (…) Propunerea cu Orban este un fake. (…) După aceste trei luni sunt şi mai convins decât înainte că e incapabil să fie premier. (…) Domnul Iohannis va intra la planul B, pe care l-a şi anunţat: dacă nu reuşesc cu anticipatele cu chestia asta cu Orban, trec la formarea unui guvern în jurul PNL. Şi propune un premier adevărat, nu un fake”, a spus Victor Ponta.