Concursul Naţional „Unirea: libertate şi unitate” în Arhiepiscopia Craiovei

0
116

Şcoala Gimnazială din Vârvoru de Jos, judeţul Dolj, a găzduit ieri o întrunire a Grupului parohial de tineri coordonaţi de preotul Ionel Marcu, de la Parohia „Sfânta Tatiana” – Ciutura şi de prof. Maria Mitrea. Întâlnirea a avut loc în cadrul Concursului Naţional, Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate”, derulat la nivelul Patriarhiei Române, la iniţiativa şi cu binecuvântarea PF Părinte Patriarh Daniel.

Cu acest prilej, elevii au prezentat lucrări la secţiunile literară şi artistică ale concursului, urmând ca ele să intre în compeţiţie cu alte lucrări la nivel protoierie şi apoi eparhie, iar premierea echipelor câştigătoare la nivel naţional să aibă loc la Patriarhia Română, pe 21 mai a.c., de praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Potrivit preotului Gheorghe Cioiu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei, tematica concursului este circumscrisă Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918 şi are ca scop cultivarea dragostei de ţară şi de biserică, precum şi de a-i educa pe tineri în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.