Directorul SC Pieţe şi-a dat demisia

1
410

Claudiu Neagoe şi-a anunţat, ieri, demisia din funcţia de director al SC Pieţe şi Târguri Craiova. Acesta a înaintat o cerere de încetare a contractului de management către Consiliul Local Municipal Craiova, care urmează să ia act de demisie în prima şedinţă a lunii.

Despre demiterea sa circula, ieri, zvonul că ar fi legată de modul cum au fost gestionate lucrurile în Târgul de săptămână, care a ars la sfârşitul lui decembrie. Concret, conducerii Sc Pieţe i s-a reproşat, la scurt timp de la incident, că nu a asigurat incinta contra incendiilor. În ultimul plen al lui 2015, pornind de la această situaţie, consilierii opoziţiei au solicitat primarului Lia Olguţa Vasilescu să îl demită pe Claudiu Neagoe. Directorul SC Pieţe a luat atunci cuvântul în faţa consilierilor spunându-le că avizul de securitate la incendii ar fi trebuit să îl obţină proprietarul terenului de pe strada Caracal, respectiv firma Texind, şi nu SC Pieţe.

Plafonarea, motiv de demisie

Claudiu Neagoe şi-a asumat însă, în faţa consilierilor, o vină morală pentru ceea ce s-a întâmplat în târgul de pe Caracal, recunoscând că ar fi trebuit să stăruie mai mult pe lângă firma Texind să securizeze zona contra incendiilor. Fostul director al SC Pieţe şi-a încheiat pledoaria spunând că, totuşi, nu există motive pentru a fi demis întrucât şi-a îndeplinit toate criteriile din contractul de management. Când părea că i-a convins şi pe consilieri şi pe primar, acesta a revenit şi-a anunţat ieri demisia. Întrebat de ce a luat această decizie, Claudiu Neagoe a răspuns printr-o ironie, spunând că pur şi simplu s-a plafonat în această funcţie de conducere şi că asta l-a convins să lase locul de şef liber.

Neagoe se întoarce pe postul său

Numai că Neagoe nu va pleca direct acasă. Acesta a fost numit în funcţia de manager în toamna lui 2013, când l-a înlocuit pe liberalul Cătălin Resceanu, şi el tot o victimă a târgului, acestuia din urmă reproşându-i-se contractul păgubos încheiat cu firma Texind pentru amenajarea spaţiilor comerciale. La vremea respectivă, sub directoratul lui Resceanu, Claudiu Neagoe era director tehnic şi a fost promovat. Aşa se face că, odată cu demisia, acesta îşi va relua funcţia anterioară. Cum cineva trebuie să plece, se pare că acesta va fi actualul director tehnic, Popa Ion Sorel. În bunul obicei al locului, actualul director tehnic ar face rocada şi ar ajunge şeful Pieţelor. Autorităţile locale nu au confirmat însă acest aspect.

Comments are closed.