Raed Arafat: „Dacă Legea Sănătăţii va fi adoptată în forma actuală, voi demisiona!”

0
168

Raed Arafat

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat că va demisiona din funcţia deţinută la Ministerul Sănătăţii dacă legea va fi adoptată în forma actuală. Obiecţiile lui Raed Arafat vizează exclusiv capitolul care reglementează medicina de urgenţă, el nedorind să discute celelalte aspecte din proiectul legii publicate pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

„Sistemul actual e bine reglementat pe o anumită viziune, o anumită direcţie. Dacă după toate dezbaterile şi după punctul de vedere venit inclusiv de la FMI, care zice clar că sistemul de urgenţă din România funcţionează, este considerat exemplu de bună-practică pentru întreaga regiune şi sugerăm ca el să nu fie reformat cel puţin până ce nu vedeţi impactul reformei şi asupra altor sectoare, decizia politică finală este ca să iasă aşa… Când îţi vine un punct de vedere al FMI-ului, al Băncii Mondiale şi al Comisiei Europene care susţine acelaşi lucru, şi nu cred că doctorul Arafat putea să-i convingă să spună alt punct de vedere decât ce cred ei, consider că trebuie să ajungem la înţelepciunea de a spune da, este nevoie de reforma radicală, nimeni nu poate anula acest lucru, dar sistemul de urgenţă trebuie să-l sprijinim să se dezvolte mai departe”, a spus Raed Arafat.

„Dacă legea rămâne în această formă, trebuie cei care au conceput-o să ducă viziunea mai departe. Nu poţi să concepi un sistem şi să dai altcuiva să-i facă normele. Motivul dezvoltării sistemului de urgenţă până acum a fost că este transpartinic, transguvernamental şi a fost sprijinit de toată lumea, inclusiv de guvernul actual. Dacă legea va fi asumată în forma actuală, eu cred că plecarea mea este normală pentru că nu mai am scopul de muncă la nivelul Ministerului. Nu e un act de bravură sau aşa ceva. În momentul în care partea urgenţei din lege iese în această formă, vor trebui găsite persoane care să implementeze această formă. Dacă legea va ieşi în sensul în care să modifice radical sistemul, îmi voi da demisia”, a declarat Raed Arafat. (Hotnews)