Universitatea Craiova, fără Arlauskis şi Lazar, la Piteşti

0
476

Universitatea Craiova dispută un meci decisiv pentru accederea în sferturile de finală ale Cupei României, miercuri, de la ora 17.00, contra lui FC Argeş, pe arena „Nicolae Dobrin” din Piteşti, în ultima etapă a grupelor competiţiei. Universitatea Craiova are 4 puncte după două meciuri din grupă şi are nevoie de un succes pentru a fi sigură de calificarea în antepenultima fază a Cupei României.

Goal-keeperii Arlauskis şi Lazar sunt accidentaţi, aşa că variantele Universităţii Craiova pentru postul de portar sunt moldoveanul Denis Rusu (32 de ani) şi Laurenţiu Popescu (25 de ani). Rusu încă nu a debutat pentru Ştiinţa, în timp ce „Popică” a apărat poarta Universităţii Craiova ultima dată în decembrie 2019, în derby-ul pierdut cu 2-0 în deplasare cu FCSB.

„Nu va fi uşor deloc, FC Argeş este o echipă bună, cu Rapid merita victoria după a doua repriză, noi am pierdut şi în campionat contra lor. Este un meci decisiv şi trebuie să câştigăm pentru a merge mai departe în Cupa României. O problemă mare avem cu David Lazar, căruia Ganea i-a rupt apărătoarea la acea intrare şi îi este afectată tibia, nici nu poate merge. Nici Arlauskis s-ar putea să nu fie gata pentru această partidă. Vedem evaluările lotului, nu cred că vor mai fi alte mari absenţe, dar, indiferent ce va fi, Cupa României rămâne un obiectiv important pentru club, pentru antrenori şi jucători” a declarat Mirel Rădoi.

Mihai Căpăţână a adăugat: „Ne va aştepta un meci dificil, Argeşul are un joc consistent, dar mergem să câştigăm, pentru că este un obiectiv pentru noi Cupa României. Cred că a fost un dezavantaj pentru noi că am jucat toate meciurile în deplasare în Cupă, nu este uşor, dar oricum orice meci îl abordăm la victorie şi aşa vom face şi acum. E normal că s-a acumulat puţină oboseală, dar la toate echipele s-a acumulat, nu trebuie să ne gândim la asta, să ne stea pe creier, fizic stăm destul de bine”.

Galeria Ştiinţei a anunţat că nu face deplasarea în Trivale, din cauza formatului actual al Cupei României.

„Miercuri, 07.12.2022, Universitatea Craiova joacă în Trivale, într-un format al Cupei Romaniei pe care îl considerăm absurd. Peluza Nord Craiova nu se va prezenta nici la acest meci, aşa cum a procedat şi la precedentele două, în semn de protest faţă de formatul impus de FRF acestei competiţii de tradiţie. Vom participa la meciurile din Cupa Romaniei doar după aceste faze ale grupelor, atunci când competiţia va reveni la normal, adică în fazele eliminatorii, urmând să procedam la fel şi în sezonul viitor, dacă FRF menţine bazaconia. Dacă vom fi prezenţi vreodată în faza grupelor în Cupa Romaniei, va fi atunci când vom considera că Ştiinţa are nevoie de noi împotriva unor rivali, aşa cum am făcut şi cu echipa a II-a în 2018. Rugăm suporterii Ştiintei să lase sectorul oaspeţi gol şi pe stadionul Nicolae Dobrin, aşa cum va face Peluza Nord. Îi îndemnăm însă pe toţi să vină luni, 12.12.2022, la Mioveni, pentru a o readuce împreună pe Ştiinţa pe drumul victoriilor şi al speranţelor!” este comunicatul Peluzei Nord.