Cele mai bune camere de telefoane din 2019 premiate de DxOMark

0
118

DxOMark începe prin a preciza că a testat 31 de camere de smartphone în 2019, acoperind atât flagship-uri, cât şi telefoane accesibile. Menţionează în treacăt nivelul la care am ajuns şi anume la telefoane cu camere penta, că Nokia 9 Pureview sau Xiaomi Mi 9 CC Pro Premium Edition. Cât despre trofee, iată categoriile:

Marele trofeu este împărţit de Huawei Mate 30 Pro şi Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, ambele cu 121 de puncte în clasamentul general DxoMark. Xiaomi impresionează prin cele 5 camere ale sale, dar şi premiere precum faptul că are două camere telephoto în acel ansamblu, una cu zoom 2X şi una cu zoom 5X. Mate 30 Pro a inaugurat camera sa Cine de 40 MP ultra wide, care ar ajuta mult la filmări.

Huawei sta mai bine decât Xiaomi la foto totuşi, descurcându-se mai bine cu zgomotul în cantităţi mai mici şi cu artefactele. Xiaomi sta mai bine la zoom, având cele două obiective tele. Disponibilitatea telefoanelor afectează totuşi popularitatea lor. iPhone 11 Pro Max primeşte şi el o menţiune onorifică aici, pentru că are un scor mare la captura video.

Cândva telefoanele Sony şi Samsung filmau cel mai bine de pe piaţă. Acum Apple dominată, conform DxOMark, iar iPhone 11 Pro Max are cel mai mare scor Video din 2019, 102 puncte. Ce e drept este egal cu Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition şi cu un punct peste Pixel 4. Filmează în HDR, ceea ce este un plus şi are detalii excelente la umbre, plus performează chiar şi în condiţii de contrast foarte ridicat. Culorile sunt plăcute şi detaliile generoase, iar stabilizarea este de calitate.

sursa