PD-L nu ne-a dat niciun ban. Petre Petrescu este singurul care ne-a ajutat!

0
422

Gheorghe Casiu este la al treilea mandat de primar. În toţi aceşti ani a încercat să scoată la lumină comuna Tălpaş, dar lucrurile au mers foarte greu. O soluţie pentru această localitate săracă ar fi dezvoltarea agriculturii, iar speranţa oamenilor se îndreaptă către viitorul Guvern USL. Prezenţi, ieri, în comuna Tălpaş, candidaţii USL, Petre Petrescu şi Florea Voinea au stat de vorbă cu oamenii, le-au ascultat nemulţumirile şi le-a transmis că primarul Gheorghe Casiu va beneficia în continuare de ajutorul lor, cu atât mai mult dacă USL va forma noul guvern.     

Petre Petrescu: ”Vom avea multe de făcut, alături de domnul primar Casiu”

”Comuna Tălpaş este o comună săracă, foarte săracă. O comună care are nevoie de mult sprijin pentru infrastructură. Sunt poduri distruse de viitură, avem patru biserici în comună care trebuie reabilitate. Cu siguranţă că vom avea multe de făcut, alături de domnul primar Casiu. Mai sunt şi aceste probleme legate de agricultură, de dificultăţile pe care oamenii le întâmpină în obţinerea subvenţiei minime, fiindcă se mai întâmplă să le fie respinse dosarele. Trebuie să îi rugăm pe cei de la Bucureşti să aibă mai multă înţelegere şi mai multă flexibilitate faţă de aceşti oameni, care nu au altă sursă de venit decât ce obţin din lucrarea unei bucăţele de pământ, de nici un hectar…!”, a declarat Petre Petrescu, candidat la alegerile din 9 decembrie din partea USL, pentru un nou mandat de deputat.

”Mai mult sprijin pentru agricultori”

Gabriel Dănciulescu

Gabriel Dănciulescu, viceprimarul comunei Tălpaş îşi doreşte ca după 10 decembrie Guvernul USL să se aplece mai mult pe dezvoltarea agriculturii: „Aşteptăm, din partea statului, mai mult sprijin pentru agricultori. Ne referim atât la ce înseamnă investiţii în agricultură, motorină subvenţionată, acordarea mai eficientă a subvenţiilor, dar şi la realizarea cadastrului. Noi, la nivel de comună, avem o mare problemă: nu putem elibera titluri de proprietate pentru că nu avem cadastru general la nivel de comună. Vorbesc de aproape jumătate din titlurile de proprietate, 700 sau 800 de titluri, pe care nu le putem elibera. Sperăm ca viitorul guvern să ne ajute, să există susţinere pentru comunele sărace în a-şi face cadastrul general”.

”USL să se implice mai mult în sprijinirea educaţiei”

Inelia Nuca

Inelia Nuca, directorul Şcolii Gimnazială Tălpaş, cu 162 de copii, este sigură că Petre Petrescu şi Florea Voinea vor face toate demersurile necasare, pentru ca în scurt timp să aducă bani în comună pentru clădirile nereabilitate ale şcolii: ”Colaborăm foarte bine cu Primăria Tălpaş. Domnul primar ne-a susţinut de fiecare dată, când am avut probleme. Colegii noştri, cadrele didactice, îşi fac foarte bine datoria. Probleme sunt legate de clădirile şcolilor, sperăm ca şi cele care au rămas nemodernizate să primească fonduri pentru a fi refăcute. Ne dorim de la viitorul guvern USL să se implice mai mult în sprijinirea educaţiei, prin proiecte care să vizeze abandonul şcolar şi violenţa în şcoală, probleme grave în mediul rural, precum şi prin atragerea părinţilor mai aproape de cadrele didactice, pentru o mai bună colaborare. Şi, desigur, prin proiecte eficiente de perfecţionare a cadrelor didactice!”.

”Mergem să votăm USL şi să sperăm că va fi mai bine”

Oamenii din comuna Tălpaş sunt conştienţi că problemele ţări nu se pot rezolva peste noapte, dar au încredere în USL, pentru că le-a demonstrat în câteva luni că se poate. ”Mulţumim lui Dumnezeu şi pentru ce avem. Ştim că ţara e săracă şi nu are de unde să ne dea nici nouă. Mergem să votăm USL şi să sperăm că va fi mai bine, măcar pentru nepoţii noştri! Am văzut în aceste câteva luni că se poate”, a spus Gheorghe Safta, 85 de ani, pensionar. Oameni îşi doresc pensii decente, un trai mai bun şi un sistem medical mai performant.  ”Avem un primar bun, ne înţelegem bine cu el. Ne bucurăm că l-am cunoscut şi pe candidatul Petre Petrescu. Ce să spunem că ne dorim? O pensie mai mare n-ar strica. Poate şi mai mult sprijin pentru noi, cei bolnavi. Un sistem medical pentru oameni, nu împotriva acestora. Mă bucur că încep să se deschidă spitalele închise de pedelişti”, a declarat Ion Paraschiv, pensionar.

 

 

Primarul comunei Tălpaş, Gheorghe Casiu:

”Vom obţine circa 70 la sută din voturi pentru USL”

Reporter: Sunteţi la al treilea mandat de primar al comunei Tălpaş. Vorbiţi-ne de realizări.

Primar Gheorghe Casiu: Realizări au fost şi în primul mandat, şi în al doilea. În primul, am făcut primăria, am făcut şcolile. În al doilea mandat, am făcut podurile – cel de la Georgescu şi apoi cel de la Soceni. Am asfalt un kilometru de drum, pentru că nu au fost bani să asfaltăm cât doream. Cam astea au fost realizările, pentru că, din păcate, ce aveam programat pentru zona Sudică a comunei, şi anume apa potabilă, nu am putut. Acolo, din cauza sondelor, nu există apă potabilă. Sper ca în anul care vine să găsesc banii necesari şi, cu munca celor care beneficiază de ajutor social, să săpăm şanţuri, să avem apă şi acolo. Apă, ca să mă înţelegeţi, e şi acum în câteva fântâni, însă nu e potabilă. Am rezolvat şi problema iluminatului public în toate satele, am schimbat stâlpii acolo unde erau pe câmp, cădeau… Vorbesc despre satul Puţinei, de exemplu, unde numai podul a rămas de făcut.

Care a fost relaţia dumneavoastră cu deputatul Petre Petrescu în aceşti ani?

Deputatul Petre Petrescu este singurul care m-a ajutat. Mai ales la realizarea podului de la Vale, în valoare de zece miliarde. Mai avem şi biserica de la Viezureni, pentru care domnul deputat mi-a promis că ne va ajuta să obţinem banii. În condiţiile în care guvernele PDL nu ne-au dat niciun ban ca să facem o investiţie, ba dimpotrivă – bani mi s-au luat, ce pot să fac? Sunt convins că nici Consiliul Judeţean nu are atâţia bani încât să ne putem noi face tot ce dorim. Am avut proiect pentru apă trimis la Bucureşti, dar nu mi s-a aprobat… Ce să fac, asta a fost guvernarea PD-L!

Ce vă doriţi în noul mandat de primar?

Ce îmi doresc, în afară de alimentarea cu apă, e să rezolv problema drumurilor laterale. Avem circa 11 kilometri de drumuri laterale, care ar trebui măcar pietruite. Când am venit eu la primărie, erau drumuri care nu văzuseră niciodată vreo maşină de piatră.

Ce procent v-aţi propus în aceste alegeri parlamentare?

USL merge bine, sperăm să obţinem un scor bun. Sigur, în condiţiile în care oamenii primesc tot felul de lucruri de la PD-L, şi căldări, şi plase… mereu o să fie familii care vor vota şi cu ei. Eu nu ştiu de unde au atâţia bani încât să dea aceste lucruri! Însă cred că tot vom obţine circa 70 la sută din voturi pentru USL.