Bannerele cu Ponta distruse în peste 20 de comune doljene

0
146

Nici nu a început campania electorală pentru turul II al alegerilor prezidenţiale în Dolj şi deja reclamaţiile au început să curgă. În mai multe comune din judeţ, peste 20 la număr, au fost tăiate bannerele Alianţei Electorale PSD UNPR PC cu Victor Ponta. Poliţiştii spun că au demarat cercetările pentru identificarea autorilor şi fac cercetări pentru distrugere.

Campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale se anunţă una încinsă în Dolj. Mai ales că, deşi nu s-a intrat oficial în campanie, susţinătorii celor doi candidaţi din turul doi par destul de înfierbântaţi. Reprezentanţii Alianţei Electorale PSD UNPR PC au reclamat ieri faptul că, în noaptea de 4 spre 5 noiembrie a.c., în mai multe localităţi din judeţul Dolj au fost tăiate bannerele cu candidatul acestei Alianţe Electorale. Lăsând la o parte acuzaţiile aduse taberei adverse, în speţă membrilor echipei de campanie electorală a ACL, realitatea este că, ieri dimineaţă, bannerele cu Victor Ponta legate de stâlpi atârnau sfâşiate. Reprezentanţii PSD spun că acestea sunt acţiuni de intimidare: „Practica este una cunoscută, folosită în fiecare campanie electorală de cei de la PDL. Oricât ar încerca cei de la ACL să îi intimideze pe oameni să se prezinte la vot pe 16 noiembrie, nu vor reuşi. Localităţile în care au fost tăiate bannerele Alianţei Electorale PSD UNPR PC: Breasta, Predeşti, Secu, Caraula, Vârtop, Bucovăţ, Terpeziţa, Unirea, Moţăţei, Poiana Mare, Piscu Vechi, Calafat, Giurgiţa, Coţofenii din Dos, Scăeşti, Cernăteşti, Greceşti, Braloştiţa, Argetoaia, Catane, Ghidici, Negoi, Rast”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj spun că se fac verificări în toate localităţile unde s-a înregistrat aceste fapte şi că vorbim despre dosare penale pentru comiterea infracţiunii de distrugere: „Poliţiştii efectuează verificări în toate aceste localităţi pentru identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale faţă de aceştia. Cercetările se desfăşoară sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.